Ικανοποιημένος από την πορεία αποκατάστασης του Μοναστηριού Αγίας Νάπας ο Υπ.Μεταφορών

Ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος δήλωσε ικανοποιημένος με την πορεία των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του μεσαιωνικού Μοναστηριού Αγίας Νάπας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί και εγκαινιαστεί εντός των επομένων μηνών και να προσθέσει ένα πολιτιστικό και εκκλησιαστικό έργο στην περιοχή.

Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Ιερωνιμίδου στο Μοναστήρι Αγίας Νάπας, τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου και τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας -Αμμοχώστου Βασίλειο, ο κ. Καρούσος δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι το έργο είναι πολύ σημαντικό τόσο για το Τμήμα Αρχαιοτήτων, όσο και για τον δήμο Αγίας Νάπας.

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι εντός του Μαναστηριού θα δημιουργηθεί αρχαιολογικό μουσείο, στο οποίο θα ενταχθούν αρκετά εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων και σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν ανακαλυφθεί στην πορεία εκτέλεσης του έργου της αποκατάστασης του μοναστηριού.

Ο κ. Καρούσος διευκρίνισε ότι ο δήμος Αγίας Νάπας λειτουργεί ως αναθέτουσα αρχή εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί για να εγκαινιάσουμε αυτό το σημαντικό έργο για την περιοχή, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι το έργο γίνεται με 85% επιχορήγηση από το κράτος και 15% με δαπάνες του δήμου Αγίας Νάπας. Επεσήμανε ότι βοήθεια παρέχει και η Μητρόπολη Κωνσταντίας, καθώς το έργο γίνεται βάσει μελέτης που εκπόνησε η Μητρόπολη.

Πηγή: ΚΥΠΕ