Κ.Κούσιος: Τοποθέτηση Κυβέρνησης επί πορίσματος Ερευνητικής για Πολιτογραφήσεις μετά τη δημοσιοποίηση

Όταν το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις δημοσιοποιηθεί και θα υπάρχει γνώση για το περιεχόμενο του, θα εκφράσει απόψεις η Κυβέρνηση είπε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με το θέμα του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, διερωτήθηκε «πώς μπορεί η Κυβέρνηση να μιλά ή να εκφράζει απόψεις όταν δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του πορίσματος.

«Έχω πει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος και όταν το έχουμε σίγουρα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και τι λέει αλλά και να απαντήσουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη η μελέτη του πορίσματος να μην γίνει μόνο από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ. Κούσιος διερωτήθηκε αν αυτό είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας και όχι του Γενικού Εισαγγελέα;

Σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες του Γενικού Εισαγγελέα, δήλωσε βέβαιος ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα προβληματιστεί γι αυτό το θέμα και θα πάρει τις αποφάσεις του. «Δεν είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας», είπε τέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ