Κ. Νικολαΐδης: Έρχονται από όλα – Βροχές, καταιγίδες, χιόνια

Απ’ όλα θα έχει το μενού τις επόμενες μέρες, με τις θερμοκρασίες αλλά και τα καιρικά φαινόμενα να εναλλάσσονται μέρα παρά μέρα. Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, μίλησε στο OMEGA, στην εκπομπή “Ενημέρωση Τώρα”, δίνοντας μας τις προβλέψεις τόσο για τα χαρακτηριστικά της σημερινής μέρας όσο και για το μενού του καιρού μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Τα χαρακτηριστικά της σημερινής ημέρας

“Ήδη για αρκετές περιοχές στο εσωτερικό μιλούμε για 29-30 βαθμούς.  Σε περιοχές ακόμα και των ορεινών η θερμοκρασία είναι πάνω από 20 βαθμούς κελσίου”, δήλωσε ο κύριος Νικολαΐδης.

“Είναι πολύ ψηλές οι θερμοκρασίες για  αυτή την εποχή με ένα δυτικό ρεύμα αέρα. Έχοντας υπόψη μας και την προϊστορία της αέριας μάζας από όπου ξεκίνησε αυτή, ξεκίνησε από την περιοχή της Βορείου Αφρικής από τη Σαχαρινή ζώνη και μεταφέρει στο διάβα της  τα χαρακτηριστικά της περιοχής από όπου ξεκίνησε που είναι η σκόνη και οι ψηλές θερμοκρασίες”, πρόσθεσε.

“Όσο αφορά τη σκόνη σε αρκετές περιοχές της Κύπρου είμαστε σε  κίτρινη προειδοποίηση”

Αλλάζει το σκηνικό

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αλλάξει το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού αφού αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητά αντιληπτή.

Όσα είπε ο Κύριος Νικολαΐδης για τις επόμενες μέρες:

“Αλλάζει το σκηνικό σημαίνει θα έχουμε ότι θέλουμε, βροχές τοπικές καταιγίδες χιονόπτωση”

“Η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει σιγά σιγά να απομακρύνεται λόγω του δυτικού ρεύματος αέρα που μας επηρεάζει”

“Απόψε υπάρχει πιθανότητα αραιής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης σε κάποιες περιοχές χωρίς άλλα προβλήματα”

“Αύριο Πέμπτη παροδικά θα εναλλάσσεται ο καιρός με νεφώσεις. Η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει και οι θερμοκρασίες αναμένονται να είναι χαμηλότερες από ότι σήμερα 23 με 25. Στα παράλια 23 βαθμοί και 25 στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα ψηλότερα ορεινά και ο μετριασμός της θερμοκρασίας οφείλεται στο δυτικό ρεύμα αέρος που επηρεάζει την περιοχή”

“Παρασκευή μπαίνουμε στο χρόνο στον οποίο αναμένονται τα φαινόμενα και αναμένεται να έχουμε τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά ή ακόμα και σε περιοχές των ορεινών. Πάνω από 800-1000 μέτρα είναι πιθανόν να έχουμε τέτοια φαινόμενα”

“Αυτά τα φαινόμενα θα κάνουν αισθητή τη παρουσία τους το βράδυ της Παρασκευής αλλά δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και το Σάββατο”

“Οι θερμοκρασίες του Σαββάτου θα είναι ακόμα πιο χαμηλές περίπου 17-18 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό”

“Την Κυριακή αναμένεται μικρή άνοδος αλλά δεν θα φτάσει την κανονική για την εποχή θερμοκρασία”