Καραγιάννης: Αυτές είναι οι εισηγήσεις για τη Μεγ.Εβδομάδα (Βίντεο)

Τις εισηγήσεις που θα κάνει η συμβουλευτική επιτροπή προς την πολιτεία για τους εκκλησιασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας, αποκάλυψε το απόγευμα μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΑΙΧΜΕΣ ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.

Το πρωτόκολλο θα συζητηθεί απόψε στην τηλεδιάσκεψη των επιδημιολόγων και στη συνέχεια θα τεθεί υπόψη του Υπουργού Υγείας.

Αναλυτικά ο κ. Καραγιάννης επισήμανε:

”Σαν συμβουλευτική επιτροπή έχουμε αναλάβει να διαμορφώσουμε πρωτόκολλο για να λειτουργήσουν οι ναοί με ασφάλεια. Όμως οι χαλαρώσεις είναι θέμα της Πολιτείας.

Πρέπει να αποτρέψουμε το μάζωμα των πιστών εντός των εκκλησιών. Μπορεί να λέμε 50 αλλά η εμπειρία δείχνει ότι ο κόσμος μπαίνει σε μεγαλύτερο αριθμό. Άρα οι 50 στο εσωτερικό θα παραμείνουν.

Εκεί που δεν θα υπάρξει περιορισμός είναι στο εξωτερικό. Θα μπορούσαν να ζητήσουν από την αστυνομία να κλείσει και τους δρόμους για να διασκορπιστεί ο κόσμος και να τηρήσουν τις αποστάσεις.

Θα γιορτάσουμε την Ανάσταση έτσι με πάσα ασφάλεια. Δε χρειάζεται να ασπαστούμε τις εικόνες. Ας κάνουμε μία υπόκλιση μπροστά από τις εικόνες.

Η σύσταση η δική μας είναι πως η περιφορά του Επιταφίου μπορεί να γίνει κατά προτίμηση μόνο γύρω από την εκκλησία.

Εκείνο που δεν θέλουμε να γίνει είναι να σπρώχνεται ο κόσμος για να περάσει κάτω από τον Επιτάφιο”.

Για Θεία Κοινωνία:

”Αυτό είναι ένα από τα μυστήρια της εκκλησίας το οποίο εγώ το ασπάζομαι απόλυτα και δεν πρόκειται να επέμβω”.

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Καραγιάννης:

Πηγή: omegalive