Μαθήτρια δημοτικού από τη Λεμεσό δίνει μάθημα ανθρωπιάς σε όλους

Λένε ότι, το να ασχολείσαι με τρίχες είναι δραστηριότητα που θεωρείται απλό χάσιμο χρόνου, που δεν προσφέρει τίποτα σε σένα και στους γύρω σου!

Η σημερινή ενασχόληση όμως μιας μαθήτριας Δημοτικού με… τρίχες όχι μόνο δεν ήταν χάσιμο χρόνου, αλλά σκόρπισε φως, χρώμα και αισιοδοξία μέσα στη ζοφερή καθημερινότητα και το ευρύτερα απαισιόδοξο κλίμα που ζούμε τους τελευταίους 13 μήνες.

Η Ελένη Νεοφύτου, μαθήτρια της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού Ε’ – Αγίου Ιωάννη, εξέφρασε στους δασκάλους της την επιθυμία να κόψει τα μαλλιά της και να τα δωρίσει για δημιουργία περουκών για παιδιά με λευχαιμία, καρκίνο κ.ά.

Η επιθυμία της έγινε πράξη και σήμερα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ένας κομμωτής ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα αυτό, αφού για χρόνια κουρεύει δωρεάν οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δωρίσει τα μαλλιά του για τον ιερό αυτό σκοπό και τα αποστέλλει με δικά του έξοδα στο Καραϊσκάκειο ίδρυμα, ήταν στο σχολείο της για να κουρέψει την Ελένη ενώπιον των συμμαθητών της και των άλλων παιδιών του σχολείου, για να δώσουν μαζί και δυνατά το σπουδαίο αυτό μήνυμα της προσφοράς και του αλτρουισμού και στα άλλα παιδιά!

Ήδη, ο σπόρος που έριξαν σήμερα, άρχισε να φυτρώνει, αφού κι άλλα κορίτσια του σχολείου, μετά τη σημερινή όμορφη εκδήλωση, εξέφρασαν την επιθυμία να κόψουν και να δωρίσουν και τα δικά τους μαλλάκια!

Ένα μικρό κορίτσι Δημοτικού κατάφερε με αυτό τον τρόπο να κάνει και πάλι την ελπίδα να φτερουγίσει μέσα μας πως… ακόμα και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον πλησίον μας μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν ακόμα και εν μέσω της απειλής οποιουδήποτε ιού και πανδημίας!

Πηγή: lemesosblog.com