Μόνο οι γιατροί κάνουν εμβόλιο-Οι νοσηλευτές όχι…

Για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά και για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού, μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο Super Sport Fm ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαριλάου ανέφερε: «Το 228 είναι αριθμός ρεκόρ. Άρα βλέπουμε ότι υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων και πολλοί από αυτούς η ιατρική τους κατάσταση κρίνεται από σοβαρή εώς και κρίσιμη. Αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε περισσότερα περιστατικά λόγω του ότι το ποσοστό θετικότητας στην κοινότητα ανεβαίνει. Υπάρχει ένας αριθμός 500 με 600 ατόμων καθημερινά τα οποία είναι θετικά στην κοινότητα άρα αναμένεται ότι κάποιοι από αυτούς θα χρειάζονται νοσηλεία και κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονται θα χρειαστούν και μονάδα εντατικής θεραπείας. Είναι μια κρίσιμη κατάσταση. Πρόθεση όλων μας είναι παρασχεθεί όλη η πρέπουσα ιατρική φροντίδα σε όσους τη χρειάζονται.

Για να πούμε ότι μια κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη , τότε θα δούμε το φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή θα φτάσουμε να επιλέγουμε ποιον ασθενή θα διασωληνώσουμε και ποιόν δεν θα διασωληνώσουμε. Ελπίζουμε ότι στη χώρα μας δεν θα δούμε τέτοια φαινόμενα».

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη του νοσηλευτικού προσωπικού ο κ. Χαριλάου ανέφερε: Όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη των γιατρών έχουμε πέραν του 75% που ένα πολύ υψηλό ποσοστό, γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί. Όσον αφορά το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό η εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι ικανοποιητική, είναι κάτω του 45% και η προσπάθεια μας είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.