Μπαράζ αντιπαραθέσεων με φόντο το πόρισμα για τα διαβατήρια

Χωρίς διακοπή συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το ΔΗΚΟ με φόντο  το ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Την σκυτάλη από την Κυβέρνηση πήρε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου κατηγορώντας τον για ισοπεδωτική και μηδενική κριτική ή.

«Και επειδή κατά τον Νικόλα η επιτροπή Νικολάτου ήταν αναξιόπιστη επιτροπή, παρολίγο να τουμπάρει την Κύπρο, καταψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς, αφήνοντας τον κόσμο χωρίς μισθούς και συντάξεις, χωρίς στήριξη στα έργα που γίνονται, χωρίς την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων, γιατί επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη της στημένης επιτροπής Νικολάτου έπρεπε οι φάκελοι να δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ενώ συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ για αντιφατικές δηλώσεις.

«Το ερώτημα το πρώτο προς το ΔΗΚΟ και τον Νικόλα Παπαδόπουλο, πως από τη μία η επιτροπή Νικολάτου ήταν αναξιόπιστη και τώρα έγινε παγκιέρα το πόρισμα της επιτροπής Νικολάτου και πριν καν το διαβάσει βγήκε πάνω στην αγία τράπεζα;».

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ επιμένει στην σκληρή ρητορική κατά της Κυβέρνησης, ενώ ζητά την άμεση δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πρίσματος για τις πολιτογραφήσεις και την παράδοση όλων των φακέλων στον Γενικό Ελεγκτή.

«Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της διαφθοράς, της κυβέρνησης που έδινε περισσότερα παράνομα διαβατήρια απ’ οτι νόμιμα, μη έχοντας πλέον καμιά δικαιολογία να ψελλίσει, καταφεύγει στις ύβρεις και τη συκοφαντία. Η μόνη απάντηση που του αρμόζει είναι «ντροπή»», δήλωσε το μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού.

Σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε και ο γενικός γραμμτέας του ΑΚΕΛ.

«Έχετε ξανακούσει χώρα στην ΕΕ στην οποία η οικογενειακή επιχείρηση του ΠτΔ να υποβάλλει αιτήσεις στο αιτήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, να εγκρίνονται, να βγάζει λεφτά η οικογένεια του Προέδρου και ο Προέδρος να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό το σκάνδαλο θα οδηγούσε αμέσως σε παραίτηση της κυβέρνησης», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Πάντως, ο Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται αφού πρώτα μελετήσει το ενδιάμεσο πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις, να το δώσει στη δημοσιότητα στο εύρος που δεν θα προκαλεί πρόβλημα σε πιθανές έρευνες που ενδεχομένως να διαταχθούν.