Να υλοποιηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση, λέει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας

Έκκληση στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας για να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες του για υλοποίηση του σχεδιασμού που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, κάνει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας.

Αναφέρει ότι η δυστοκία που παρατηρήθηκε στον διαγωνισμό για επιλογή ναυτιλιακής εταιρείας, που θα υλοποιούσε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εγκατάλειψη του όλου σχεδιασμού.

Αντίθετα, σημειώνει, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, θα πρέπει να κινηθεί προς πάσαν κατεύθυνση, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αιτιάσεις των ναυτιλιακών εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, αφού αξιολογήσει τους λόγους που αποθάρρυναν τις ναυτιλιακές εταιρείες να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, πρέπει να διεξαγάγει ένα νέο διαγωνισμό με πιο ελκυστικούς όρους, ώστε να προχωρήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας, αναφέρεται, έδωσε πολλές μάχες μέχρι να εξασφαλιστεί το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτή τη σύνδεση και δεν πρόκειται να δεχθεί την εγκατάλειψη αυτού του εγχειρήματος.

Όπως τονίσαμε πολλές φορές, σημειώνεται, η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα βοηθήσει ποικιλότροπα την οικονομία της Κύπρου και θα δώσει διέξοδο σε όλους όσοι για οποιονδήποτε λόγο αποφεύγουν τα αεροπλάνα για τα ταξίδια τους προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

«Αναμένουμε, λοιπόν, άμεση επαναφορά του θέματος στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, με σκοπό την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ