Νέα μέτρα κατά της πανδημίας ανακοίνωσε το ψευδοκράτος

Το «υπουργείο υγείας» του ψευδοκράτους ανακοίνωσε σήμερα επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που θα ισχύουν κατά την περίοδο 26 Απριλίου – 3 Μαΐου 2021, όπως αποφάσισε η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νόσων».

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, δεν θα διεξάγονται συλλαλητήρια και τελετές σε κλειστούς χώρους. Τα συλλαλητήρια, οι συγκεντρώσεις και οι τελετές που προγραμματίζονται σε ανοικτούς χώρους θα πρέπει να διεξαχθούν με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 50 άτομα και κατά την διάρκειά τους να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις και να χρησιμοποιούνται μάσκες.

Μεταξύ των μέτρων είναι, η συνέχιση της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ των ωρών 21.00 και 05.00 από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο και της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας τις Κυριακές.

Την ερχόμενη βδομάδα θα είναι ανοικτή μόνο η υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης φαγητού των εστιατορίων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων και ταβερνών, στα σπίτια επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι 10 ατόμων, αν δεν αποφασιστεί διαφορετικά, από τις 27 Μαΐου θα επιτρέπονται οι γάμοι, οι αρραβώνες και οι τελετές περιτομής σε ανοικτούς χώρους.

Στις ναυλωμένες πτήσεις προς τα κατεχόμενα θα απαγορεύεται να βρίσκονται «πολίτες της ΤΔΒΚ» ενώ οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Θα δημιουργηθεί αυτόματο σύστημα παρακολούθησης με στόχο την αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη παρακολούθηση των επαφών των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ.

Η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι από τις 15 Απριλίου 2021 θα διεξάγονται τέσσερις ναυλωμένες πτήσεις προς τα κατεχόμενα στο πλαίσιο της περιόδου «κλειστού τουρισμού» και ότι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία υποχρεούνται να υποβάλλονται σε τεστ PCR κάθε βδομάδα, ενώ οι προμηθευτές των ξενοδοχείων θα προμηθεύουν τα υλικά τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους ευρισκόμενους εντός των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι οδηγοί φορτηγών που μεταβαίνουν από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα για να πάρουν προϊόντα δεν θα πρέπει να έχουν οποιοδήποτε άτομο μαζί τους και να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR που έγινε κατά τις τελευταίες 72 ώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ