Νωρίτερα η Ανάσταση στην Ελλάδα

Να πραγματοποιήσει τη λειτουργία της Ανάστασης στις 9 το βράδυ στο προαύλιο των ναών, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε «τη χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, τη Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ».

Ως προς την Ακολουθία της Αναστάσεως, η Ιερά Σύνοδος, επισημαίνεται, «έλαβε σοβαρά υπ’ όψη τους ισχύοντες περιορισμούς της κυκλοφορίας και επιθυμώντας την καλύτερη ποιμαντική εξυπηρέτηση των πιστών, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν την συμμετοχή στην χαρά της Αναστάσεως, απεφάσισε ομόφωνα κάνοντας χρήση της Οικονομίας της Εκκλησίας, όπως φανερώνεται στην πλούσια παράδοσή Της, την προσαρμογή της ώρας τελετής της Αναστάσεως στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου».

Η Τελετή, υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των Ιερών Ναών, σύμφωνα με την παράδοση, και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού. Με Εγκύκλιό Της προς τις Ιερές Μητροπόλεις, την οποία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος θα συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα και το Τυπικό που θα ακολουθηθεί».

Σημειώνεται, πάντως ότι δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις της πολιτείας αναφορικά με το τι θα ισχύσει για τις ημέρες του Πάσχα καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ