Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΠΑ (Λεμεσός) αποκαλύπτεται – Οι νέοι έχουμε να δώσουμε πολλά

Ο βουλευτής πρέπει να είναι απερίσπαστος στην αποστολή του

Να σηκωθούμε από τον καναπέ και να δράσουμε, κυρίως οι νέοι, για να φυσήξει  φρέσκος αέρας στην πολιτική σκηνή, προτρέπει ο Χρίστος Χριστοδούλου, νέος ο ίδιος και υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Παράταξη, ΔΗΠΑ, στη Λεμεσό. Με μακρά δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και τεράστιο ενδιαφέρον για τα κοινά του τόπου ο κ. Χριστοδούλου ξεκαθαρίζει ότι «για μένα το μεγάλο στοίχημα είναι να αντιληφθούν οι πολίτες ότι δεν είμαστε όλοι  το ίδιο και να είναι σίγουροι ότι προσωπικά δεν θα τους απογοητεύσω». Επίσης τάσσεται υπέρ της πλήρους διαφάνειας τονίζοντας πως η διαφάνεια είναι ο χρυσός κανόνας για ένα σωστό πολιτικό κι ότι δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, όταν δεν έχεις μυστικές ατζέντες, ενεργείς έντιμα και με καθαρά χέρια. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα μας λέγει στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας έχει παραχωρήσει, αποκαλύπτοντας στο εκλογικό σώμα την ιδεολογία και τις προτάσεις του. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

  1. Αν σας ζητούσαμε να συστηθείτε στους ψηφοφόρους μέσα σε λίγες γραμμές, τι θα τους λέγατε;

Γεννήθηκα στην Πάφο το 1982 και μεγάλωσα στη Γεροσκήπου. Από το 2005 είμαι μόνιμος κάτοικος Λεμεσού. Είμαι παντρεμένος με Νοσηλεύτρια και πατέρας τριών κοριτσιών. Είμαι Νοσηλευτικός Λειτουργός, απόφοιτος της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΠΑΚ και κατέχω μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Εργάζομαι από το 2005 στο Ογκολογικό Tμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Από το 2013 είμαι εκλελεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.). Επίση, είμαι ενεργό μέλος της Εφορίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού (Τμήμα Κολύμβησης) και Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γονέων του Λανιτείου Γυμνασίου. Υπήρξα και ποδοσφαιριστής σε διάφορες ομάδες της Λεμεσού σε μικρές κατηγορίες. Αν δεν ήμουν Νοσηλευτής, θα ήμουν Λογιστής ή Μαθηματικός.

  1. Διεκδικείτε εκλογή στη Βουλή σε μια περίοδο που η απαξίωση των πολιτών προς τους πολιτικούς κτυπά κόκκινο. Πόσο δύσκολο ήταν να πάρετε μια τέτοια απόφαση τη δεδομένη στιγμή;

Η απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω ακριβώς της απαξίωσης των πολιτών προς τους πολιτικούς. Εκείνο που μέτρησε στην απόφασή μου είναι πως σκέφτηκα σοβαρά ότι, εμείς ως νέοι άνθρωποι θα πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ  και να κερδίσουμε τα όνειρά μας και τα όνειρα των παιδιών μας. Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε κριτική  από τον καναπέ και να γράφουμε ατάκες στο διαδίκτυο. Όμως, δύσκολο να βγούμε μπροστά και να δουλέψουμε για να δούμε καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες. Το οφείλουμε όμως στη γενιά μας και στις επόμενες γενιές να δουλέψουμε για ένα καλύτερο σήμερα και ένα θετικό αύριο.

Δυστυχώς, με τα οικονομικά  και άλλα σκάνδαλα που συμβαίνουν και βγαίνουν στην επιφάνεια, όλο και περισσότεροι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στους πολιτικούς. Αυτό τριγυρνούσε στο μυαλό μου προτού λάβω οποιαδήποτε απόφαση. Πιστεύω ότι για να έλθει η αλλαγή και η ανανέωση που ζητά ο κόσμος, χρειάζεται κάποιοι να βγουν μπροστά. Έτσι αποφάσισα να κατέλθω  ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές γιατί θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν πολλά να δώσουν στην κοινωνία. Για  μένα το μεγάλο στοίχημα είναι να αντιληφθούν οι πολίτες ότι δεν είμαστε όλοι  το ίδιο και να είναι σίγουροι ότι προσωπικά δεν θα τους απογοητεύσω.

  1. Η επιλογή να κατέλθετε με το ψηφοδέλτιο έτυχε ή ήταν συνειδητή πράξη;

Κανένας δεν μπορεί να πιέσει ή και να πείσει τον άλλο εάν ο ίδιος δεν πιστεύει και δεν μοιράζεται με μια παράταξη τις ίδιες αρχές και οράματα. Στην περίπτωσή μου, η απόφαση ήταν απόλυτα προσωπική και συνειδητή πράξη.

Η πολύχρονη επικοινωνία  μου  με τον κόσμο ως νοσηλευτής και η συνεχής εμπλοκή μου με τα κοινά ως συνδικαλιστής στο τομέα υγείας  και ως μέλος γραμματείας σε διάφορα συμβούλια, μού παρέχουν τα εφόδια, τις γνώσεις και τις εμπειρίες για να ακούω και να κατανοώ τις πραγματικές ανάγκες και τα θέλω του κάθε πολίτη.

  1. Όπως ξέρετε ο ανταγωνισμός και μεταξύ συνυποψηφίων είναι μεγάλος. Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει εσάς κι όχι άλλον από το ψηφοδέλτιο του κόμματός σας;

Κανένας δεν μπορεί να πείσει κανέναν και καμιά. Στην περίπτωσή μου έχω ξεκάθαρες θέσεις που στηρίζονται σε αρχές στέρεες και σαφείς στόχους. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πως δεν μένω ποτέ στα λόγια αλλά τα λόγια γίνονται έργα και πράξεις. Από την άλλη είμαι ένας νέος άνθρωπος που θα μπορούσα να προσφέρω και να δουλέψω για το κοινωνικό σύνολο, για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Έστω να βάλω ένα μικρό λιθαράκι.

  1. Αν σας ζητούσαμε να μας πείτε πέντε θέματα που θα επιδιώξετε να λύσετε, ποια θα αναφέρατε;

Βελτίωση της ποιότητας υγεία ώστε ο κάθε πολίτης να έχει υγεία και φροντίδα χωρίς εξαιρέσεις, αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, χώροι άθλησης και πρασίνου στη Λεμεσό, ποιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών του και δημόσια αναγνωστήρια για απασχόληση των παιδιών κατά τις απογευματινές ώρες, πάταξη της γραφειοκρατίας και επέκταση των εργασιών του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη, καθώς και κατάταξη του επαγγέλματος του νοσηλευτή στα ανθυγιεινά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  1. Τι σημαίνει για σας ανανέωση του πολιτικού βίου;

Να έλθει αέρας ανανέωσης στην πολιτική ζωή του τόπου, νέοι άνθρωποι με ξεκάθαρες ιδέες και στόχους, μακριά από προσωπικά και άλλα συμφέροντα.

  1. Έχετε άποψη για το ασυμβίβαστο του βουλευτή με την άσκηση επαγγέλματος;

Θεωρώ ότι ο βουλευτής θα πρέπει απερίσπαστος να εργάζεται με συνέπεια για τα συμφέροντα των πολιτών. Να μην αποσπάται από άλλες εργασίες οι οποίες εμμέσως ή άμεσα θα τον εμπλέκουν σε συμφέροντα.

  1. Η διαφάνεια είναι εχθρός ή φίλος του πολιτικού;

Κατά την άποψή μου είναι φίλος, παρόλο που πολλοί στην Κύπρο θα διαφωνήσουν μαζί μου. Όταν δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, όταν δεν έχεις μυστικές ατζέντες, ενεργείς έντιμα και με καθαρά χέρια.

Προσωπικά για μένα η διαφάνεια είναι ο χρυσός κανόνας για ένα σωστό πολιτικό. Ως άτομο που συμμετέχω στα κοινά από τον καιρό που ήμουν φοιτητής, πορεύομαι πάντοτε με αυτή την αρχή. Η διαφάνεια και η δικαιοσύνη κερδίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη.