Ο Ερντογάν ενέκρινε το «οικονομικό πρωτόκολλο» Τουρκίας-ψευδοκράτους

Εγκρίθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν και δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκίας η «συμφωνία οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας» ανάμεσα στην Τουρκία και στο ψευδοκράτος για το 2021, η οποία υπογράφηκε στις 3 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, με την δημοσίευση του «πρωτοκόλλου» αναμένεται να αρχίσει η ροή χρημάτων από την Τουρκία στα κατεχόμενα εντός των προσεχών ημερών.

Στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου», η Τουρκία δεσμεύτηκε να χορηγήσει στα κατεχόμενα δωρεές ύψους 2 δισεκατομμυρίων 250 εκατομμυρίων ΤΛ (περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ).

Η «Κίπρις» γράφει σήμερα ότι ο «υπουργός οικονομικών», Ντουρσούν Ογούζ δήλωσε ότι μετά την υπογραφή του «πρωτοκόλλου» άρχισαν εκ νέου τις συζητήσεις στην «τεχνική επιτροπή» και ότι αναμένουν πως εντός της βδομάδας θα έρθουν κονδύλια στα κατεχόμενα για να μπορέσουν να πληρώσουν τους μισθούς.

Είπε ότι η οικονομική κατάσταση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική και πρόσθεσε ότι αναμένουν να ξεπεραστεί γρήγορα αυτή η διαδικασία και να διαβιβαστούν χρήματα μέχρι την προσεχή Τρίτη το αργότερο.

«Είναι απολύτως αναγκαία για εμάς να έρθει το κονδύλι την Τετάρτη, διότι την Τετάρτη έχουμε πληρωμές συντάξεων, ασφαλίσεων και δίδουμε και στήριξη στις κοινωνικές ασφαλίσεις», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ