Πάνω από 30 αύριο η θερμοκρασία – Έρχεται και σκόνη

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα είναι αυξημένες.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα θα εμφανίζονται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 15 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα ανατολικά και τα νότια παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο την Κυριακή και τη Δευτέρα για να κυμανθεί πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί περίπου κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 30°C 10°C 23%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 25°C 14°C 54%
Λεμεσός: 23°C 14°C 52%
Αεροδρόμιο Πάφου: 23°C 13°C 65%
Φρέναρος: 26°C 12°C 33%
Πρόδρομος: 23°C 12°C 35%
Πόλις Χρυσοχούς: 22°C 13°C 67%