Ανοίγει το Σάββατο η Πύλη Εμβολιασμού μόνο για άτομα 57 και 58 χρόνων

Προτεραιότητα για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 θα έχουν το Σάββατο, 10 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, τα άτομα ηλικίας 57 και 58 ετών μόνο.

Για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (59 ετών και άνω) η Πύλη Εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη στην παρούσα φάση. Θα διατεθούν 15,000 ραντεβού για εμβολιασμό στα Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν παγκύπρια.

Η πιο πάνω αλλαγή στον προγραμματισμό γίνεται με στόχο να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και λόγω της μη επίλυσης προς το παρόν των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στην Πύλη Εμβολιασμού. Σημειώνεται δε πως στο εξής και μέχρι να επιλυθούν τα τεχνικά ζητήματα από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η διάθεση των ραντεβού θα γίνεται μόνο για νέες ηλικιακές ομάδες που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η επαναφορά το συντομότερο δυνατό της προηγούμενης διαδικασίας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν προβεί σε προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, να το πράξουν.

Σημειώνεται επίσης, ότι προς το παρόν συνεχίζεται η πρακτική αυτή, εν αναμονή της επίλυσης των τεχνικών ζητημάτων από το Υφυπουργείο Καινοτομίας. Ωστόσο, λόγω του ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη από πλευράς Υφυπουργείου ως προς το πότε θα διευθετηθεί οριστικά το τεχνικό πρόβλημα, προτρέπονται οι πολίτες που εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που ανακοινώνονται για κάθε άνοιγμα, να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εμβολιαστική τους κάλυψη με κίνδυνο τη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία.