Προς υλοποίηση το έργο προστασίας και βελτίωσης των ΝΔ ακτών Πάφου και Γεροσκήπου

Ακόμη ένα έργο μείζονος σημασίας για την Πάφο εισέρχεται σε πορεία υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο προστασίας και βελτίωσης των νοτιοδυτικών ακτών των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη πέρα των €10 εκατ. Ο Διαγωνισμός για την κατασκευή θα προκηρυχθεί εντός του Μαΐου και το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το έργο θα καλύψει περιοχή συνολικού μήκους 4 χλμ. περίπου, η οποία οριοθετείται από τα Δημοτικά Μπάνια Πάφου στα δυτικά μέχρι την Τουριστική Πλαζ Γεροσκήπου στα νότια. Προβλέπει την κατασκευή 15 κυματοθραυστών για την προστασία της στεριάς από τη διάβρωση, αλλά και την αύξηση της αμμουδιάς, καθώς και προσβάσεις στις παραλίες.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην ανακοίνωση του χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το έργο, ιδιαίτερα για την τουριστική βιομηχανία, αφού στην περιοχή βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων της Πάφου.

Σημείωσε επίσης, ότι με τη διεύρυνση των αμμωδών παραλιών θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν, καθώς θα προσφέρεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή με ασφάλεια και καθαριότητα, χωρίς να επηρεάζεται παράλληλα το περιβάλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ