Ρωσία: Μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε αεροσκάφος των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό (Βίντεο)

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του ρωσικού Εθνικού Κέντρου Άμυνας.

«Για να προσδιοριστεί ο αεροπορικός στόχος και να αποφευχθεί η παραβίαση των συνόρων του ρωσικού κράτους, απογειώθηκε ένα μαχητικό MiG-31 από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε ότι ήταν ένα αεροσκάφος RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το συνόδευσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό», ανέφερε το κέντρο σε δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνοδεία του ξένου στρατιωτικού αεροσκάφους από τα κρατικά σύνορα της Άπω Ανατολής, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στην αεροπορική του βάση. «Η πτήση του πραγματοποιήθηκε κάτω από τους αυστηρούς διεθνείς κανονισμούς για τη χρήση του εναέριου χώρου. Οι παραβιάσεις των κρατικών συνόρων αποφεύχθηκαν», συνέχισε.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η παρουσία αεροσκάφους του ΝΑΤΟ συνέβαλε στην εντατικοποίηση των αναγνωριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των ρωσικών συνόρων. Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει ότι τακτικές πτήσεις όπως εκείνη από αεροπλάνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενέχουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Πηγή: protothema