Σκύλος ιχνηλάτης παραχωρήθηκε στην Αστυνομία από τον Όμιλο Ιχνηλατών Κύπρου

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία, η οποία έχει ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αστυνομίας, εγκαινιάστηκε σήμερα μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και του Ομίλου Ιχνηλατών Κύπρου.

Με πρωτοβουλία του Ομίλου παραχωρήθηκε σήμερα στην Αστυνομία, ένας ιχνηλάτης σκύλος, για τις ανάγκες του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων.

Πρόκειται για καθαρόαιμο ιχνηλάτη της φυλής ARIEGOIES, γαλλικής προέλευσης, που ανήκει στην Ομάδα 6 της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας. Οι σκύλοι της Ομάδας αυτής, με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να αξιοποιηθούν σε αστυνομικές επιχειρήσεις που αφορούν στον εντοπισμό ναρκωτικών, εκρηκτικών υλών και ελλειπόντων προσώπων. Σημειώνεται επίσης ότι οι σκύλοι της Ομάδας 6 χρησιμοποιούνται σε Αστυνομικές Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών και άλλων χωρών με επιτυχία.

Η παράδοση του σκύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων, από τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Χάρη Αντωνίου, στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Πρόθεση του Ομίλου Ιχνηλατών Κύπρου, είναι η συνέχιση της συνεργασίας αυτής με την δωρεάν παραχώρηση ιχνηλατών σκύλων, διαφορετικών φυλών, για ενίσχυση του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων.

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας, ευχαρίστησε τον Όμιλο Ιχνηλατών για την πρωτοβουλία του, σημειώνοντας πως η Αστυνομία προσβλέπει σε μια συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία.