Σωρεία καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων – Πόσα υποστατικά και πόσοι πολίτες καταγγέλθηκαν χθες

Σε 171 καταγγελίες πολιτών και 9 υποστατικών σε όλες τις επαρχίες πλην της περιοχής Μόρφου, για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 06:00 το Σάββατο μέχρι τις 06:00 σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 8.061 έλεγχοι.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.825 έλεγχοι και προέκυψαν 64 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 1.995 έλεγχοι με 41 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.029 έλεγχοι με 3 καταγγελίες πολιτών και δυο υποστατικών, ενώ στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.065 έλεγχοι με 15 καταγγελίες πολιτών και δύο υποστατικών.

Στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 883 έλεγχοι με 30 καταγγελίες πολιτών και τριών υποστατικών ενώ στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 754 έλεγχοι με 10 καταγγελίες πολιτών .

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 568 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 7 καταγγελίες πολιτών. Σε δύο ελέγχους προχώρησε η ΜΜΑΔ με μία καταγγελία.

Η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 40 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Οι περισσότερες καταγγελίες πολιτών αφορούσαν διακίνηση χωρίς SMS και μη χρήση μάσκας. Οι καταγγελίες υποστατικών αφορούσαν εστίαση και καφέ και το Εθνικό Δασικό Πάρκο στην Αγία Φύλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ