Στήριξη σε πολίτες για θέματα ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας από Δήμο Λάρνακας

Στήριξη και ψυχική ενδυνάμωση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού προσφέρει στον πληθυσμό, ο Δήμος Λάρνακας. Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που όλοι θέλουν και χρειάζονται κάποιον να τους `ακούσει` να κατανοήσει αυτά που βιώνουν, να τους βοηθήσει να βρουν τα βήματα που θα ακολουθήσουν, να τους υποστηρίξει και να τους ενδυναμώσει».

Προστίθεται ότι «σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, οι ανάγκες για υπηρεσίες ψυχικής υγείας αυξάνονται, ενώ παράλληλα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι μετακινήσεις για αναζήτηση υπηρεσιών περιορίζονται».

Ο Δήμος Λάρνακας «σε συνεργασία με το Προληπτικό Πρόγραμμα Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις», της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, παρέχει την ευκαιρία στο κοινό για υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις. Οι παρεμβάσεις παρέχονται ατομικά μέσω Skype».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο τηλέφωνο 99253061 για διευθέτηση ραντεβού ή να αποστείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω email στο [email protected]

Ωράριο για τηλεφωνική επικοινωνία καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ