Σύμμαχος της πανδημίας ο Κ. Γιωρκάτζης

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και οι συν αυτώ πρέπει να πρέπει να καταβάλλουν πολλή προσπάθεια για να καταφέρνουν να ταλαιπωρούν τους Λευκωσιάτες. Ταλαιπωρία που συνίσταται σε δυσκολίες στη διακίνηση, στην προσβασιμότητα, στη διεκπεραίωση εργασιών και τα συναφή. Πού όλα καταλήγουν να οδηγούν εργαζόμενους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες σε μαρασμό και οικονομική ασφυξία.

Τόσα χρόνια κομβικά σημεία της πρωτεύουσας όπως η πλατεία η Ελευθερίας και κεντρικές οδοί ήταν υπό ανασκαφή με όλα τα συνεπακόλουθα. Πριν τελειώσει ένα έργο άρχιζαν άλλο. Η Λευκωσία μοιάζει με βομβαρδισμένη πόλη. Μπορεί να δόθηκαν προς χρήση από το κοινό κάποιοι δρόμοι και η πλατεία Ελευθερίας, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι τα έργα αυτά είναι ημιτελή.

Εδώ και μήνες ο κ. Γιωρκάτζης προχώρησε σε άνοιγμα νέων μετώπων. Ξεκίνησε τη διαμόρφωση δρόμων βόρεια της πλατείας Ηπείρου (Σολωμού) με την υπόσχεση ότι τα έργα θα συμπληρώνονταν σε μερικές εβδομάδες. Ως συνήθως οι μερικές εβδομάδες έγιναν μερικοί μήνες και τα ανοίγματα στους δρόμους αυτούς χάσκουν προσφέροντας δυσάρεστο θέαμα και ταλαιπωρία σε χιλιάδες πρόσωπα που εργάζονται στην περιοχή ή διακινούνται μέσω των δρόμων αυτών. Καθώς οι δρόμοι αυτοί είναι και ιδιαίτερα στενοί, είναι σχεδόν απροσπέλαστοι ακόμα και για πεζούς. Πολύ περισσότερο φυσικά για τροχοφόρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πολυσύχναστης οδού Βασιλείου Βουλγαροκτόνου που αποτελεί δρόμο κύριας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Βρίσκεται υπό ανακατασκευή εδώ και μήνες παρά τις υποσχέσεις ότι τα έργα θα αποπερατώνονταν σε μερικές βδομάδες. Ήδη εργαζόμενοι, καταστηματάρχες και μικροεπιχειρηματίες της περιοχής άρχισαν να δυσανασχετούν γιατί βλέπουν την περιοχή να μαραίνεται χωρίς προοπτική για σύντομο άνοιγμα του δρόμου.

Έτσι στρέφουν τα πυρά τους προς τον Δήμαρχο Γιωρκάτζη κατηγορώντας τον για κακό προγραμματισμό και αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση ώστε τα έργα να περατώνονται εντός των διακηρυγμένων χρονοδιαγραμμάτων. Το γεγονός αυτό πλήττει καίρια την εμπορική και οικονομική ζωή της περιοχής σε μια εποχή που λόγω και της πανδημίας, οι τομείς αυτοί έχουν υποστεί σημαντικά πλήγματα ιδιαίτερα στην εντός των τειχών Λευκωσίας.