Συνελήφθη 58χρονος στη Λεμεσό που καταζητείτο στην Ελλάδα

Στη σύλληψη άνδρα ηλικίας 58 χρόνων, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος, προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λεμεσού. Ο ύποπτος καταζητείτο από τις ελληνικές Αρχές για υπόθεση συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με στόχο τη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε από τις ελληνικές Αρχές, εναντίον του 58χρονου, αφορούσε υπόθεση συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επεδίωκε την τέλεση κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2017, μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου 2018, στην Ελλάδα.

Μέσω της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, του Αρχηγείου Αστυνομίας, το ένταλμα που εξέδωσαν οι Αρχές της Ελλάδας διαβιβάστηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού και γύρω στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής, μέλη του ΤΑΕ προχώρησαν στη σύλληψη του 58χρονου εκζητούμενου.

Ο 58χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για σκοπούς έναρξης της δικαστικής διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα, με την επόμενη δικάσιμο να ορίζεται στις 5 Μαΐου.

Το δικαστήριο διέταξε όπως, για εξασφάλιση της παρουσίασής του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 58χρονος αφεθεί ελεύθερος με όρους, τους οποίους και εκπλήρωσε.

Συγκεκριμένα αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή χρηματικού ποσού 10.000 ευρώ σε μετρητά, εγγύηση 100.000 ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή, παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων και τοποθέτηση του στο stop list, ενώ θα παρουσιάζεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ