Το πήρε πάνω του ο Αναστασιάδης-Δεν μπαίνει σε Lockdown η Κύπρος

ΠτΔ – Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τον κορωνοϊό Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τον κορωνοϊό. // PoR – Scientific Advisory Committee on coronavirus Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, receives the Scientific Advisory Committee on coronavirus.

Στη Θέση πως παρά την επιβάρυνση που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε αριθμό κρουσμάτων και σε νοσοκομεία, τα μέτρα θα μείνουν σε γενικές γραμμές ως έχουν, κατέληξαν χθες βράδυ στην έκτακτη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την επιδημιολογική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού άκουσε από τη μία τις απόψεις των επιδημιολόγων και από την άλλη τις ανησυχίες του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση στα νοσοκομεία, το πήρε πάνω του και δεν θα εφαρμοστεί στην παρούσα φάση Lockdown στην Κύπρο.

Επί της ουσίας δεν θα υπάρξουν δραστικές ανακοινώσεις παρά κάποια μέτρα που θα αφορούν τους εκκλησιασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, τους χώρους εστίασης και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων του κόσμου, αναμένεται να ανακοινωθεί και μείωση του αριθμού των επιτρεπόμενων SMS σε 1.

Σχετική ανακοίνωση θα γίνει μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.