Β.Παπαδόπουλος: Ο Ά.Κυπριανού παραβλέπει ηθελημμένα τις προσπάθειες Προέδρου στο Κυπριακό

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, παραβλέπει ηθελημένα τις πολλαπλές προσπάθειες που κατέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για επανέναρξη των συνομιλιών από την επομένη του αδιεξόδου στο Κραν Μοντανά, αλλά και το γεγονός ότι αυτές προσέκρουσαν στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, αναφέρει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή απάντηση στον ΓΓ του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό.

“Για άλλη μια φορά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και, δυστυχώς, αυτή τη φορά, λίγες μέρες πριν τη σύγκληση της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, από τον ΓΓ των ΗΕ, επιρρίπτει την ευθύνη για το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό, στη δική μας πλευρά. Κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι άφησαν τον χρόνο, αναξιοποίητο, να παρέλθει”, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Προσθέτει πως “παραβλέπει ηθελημένα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τις πολλαπλές προσπάθειες που κατέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών από την επομένη του αδιεξόδου στο Κραν Μοντανά, αλλά και το γεγονός ότι αυτές προσέκρουσαν στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, όχι μόνο έναντι της Κύπρου, αλλά και έναντι όλων των χωρών της περιοχής, με τις πολιτικές της γαλάζιας πατρίδας, της επιθετικότητας και της επεκτατικότητας που ακολουθεί”.

“Αντί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ να απευθυνθεί προς την Τουρκία, λίγες μόλις ημέρες πριν την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, στη Γενεύη, απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας του τάχα να κατανοήσει ότι με τις `συμβατικές προσεγγίσεις του παρελθόντος` δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα δεδομένα του σήμερα. Δηλαδή, τι ακριβώς ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΑΚΕΛ; Ας το πει ξεκάθαρα προς τον κυπριακό λαό”, καταλήγει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ