Ξεκαθαρίζει ο ΟΚΥπΥ για την καταγγελία για ιατρική αμέλεια από συγγενείς 71χρονου

Θέση για την καταγγελία ιατρικής αμέλειας από συγγενείς 71χρονου που έσβησε λίγες ώρες μετά στο σπίτι του αφού έλαβε εξιτήριο πήρε ο ΟΚΥΠΥ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για καταγγελία για κατ΄ισχυρισμό ιατρική αμέλεια από ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, από συγγενείς ασθενούς ηλικίας 71 χρόνων, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) θα αποφύγει να προβεί σε δημόσια σχόλια ενόσω τα γεγονότα της υπόθεσης αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Θεωρεί όμως υποχρέωση να ξεκαθαρίσει ότι, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, αφού έγιναν όλα τα ενδεικνυόμενα, το εξιτήριο δόθηκε στη βάση ιατρικών δεδομένων».

Υπενθυμίζεται ότι σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού προχώρησαν τα ξημερώματα οι συγγενείς του 71χρονου άντρα από τη Λεμεσό.

Ο 71χρονος νοσηλευόταν στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού από τις 11 Απριλίου, όπου και είχε υποβληθεί σε καθετηριασμό.

Χθες 16 Απριλίου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι ο 71χρονος έλαβε εξιτήριο για να μεταβεί στην οικία του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύζυγος του αντιλήφθηκε γύρω στις 11:50 το βράδυ πως παρουσίαζε σπασμούς και έφερε αφρούς στο στόμα. Κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 71χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στο οποίο ο γιατρός ταυτοποίησε το θάνατο του.

Η σωρός του 71χρονου άνδρα από τη Λεμεσό επιθεωρήθηκε από μέλη της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία, εκ πρώτης όψεως αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Διερευνάται υπόθεση ιατρικής αμέλειας.

Πηγή: omegalive