Υφυπουργός Τουρισμού: Ο αγώνας του ’55-59 να μας δώσει δύναμη, υπομονή και σθένος

Το μήνυμα που στέλνει ο αγώνας και η θυσία των αγωνιστών του 1955-59 είναι πως πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή, να έχουμε λίγη ακόμα δύναμη και σθένος, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ο οποίος προσβλέπει σε καλύτερες μέρες, που όπως λέει, δεν είναι μακριά.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού εκπροσώπησε το πρωί την Κυβέρνηση στους εορτασμούς της Λεμεσού για την επέτειο της 1ης Απριλίου, οι οποίοι περιορίστηκαν με πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χωροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, Αρχιμανδρίτη Ισαάκ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Περδίος είπε πως «το μήνυμα της ημέρας δεν μπορεί να είναι άλλο πέραν του ότι, πριν από τόσες δεκαετίες, κάποιοι πολέμησαν για εμάς για να μπορούμε να είμαστε σήμερα εδώ ελεύθεροι».

«Σε εμάς τους νεότερους είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μήνυμα λόγω και της κατάστασης που ζούμε σήμερα με τις δυσκολίες της πανδημίας», ανέφερε και υπενθύμισε ότι «κάποιοι στην ηλικία μας, αλλά ακόμα και νεότεροι, είτε έδωσαν τη ζωή τους, είτε πολεμούσαν χρόνια ολόκληρα για την ελευθερία».

Το μήνυμα είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο για όλους εμάς, είπε και πρόσθεσε «ακόμα λίγη υπομονή, ακόμα λίγη δύναμη, ακόμα λίγο σθένος, ακόμα λίγη ομαδικότητα και πιστεύω ότι οι καλύτερες μέρες δεν είναι μακριά».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος ανέφερε ότι οι ήρωες του αγώνα 55-59 είναι όλοι τους άξια τέκνα και εκλεκτά παλληκάρια, τα οποία σφράγισαν με τον υπέρλαμπρο αγώνα τους τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Η 1η Απριλίου 1955, είπε μεταξύ άλλων, είναι μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία μας που, σήμερα ειδικά, πρέπει να στραφούμε για να επαναβεβαιώσουμε τη δική μας ευθύνη στον δρόμο της τιμής, του αγώνα και της ελευθερίας. «Αυτής της ελευθερίας που είναι για εμάς ηθικό χρέος ακατάλυτο, που παραδίδεται από γενιά σε γενιά», συμπλήρωσε ο κ.Χαμπιαούρης.

Ζώντας σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Επίτροπος, επιβάλλεται να στηριχτούμε στις αξίες που βίωσαν και θεμελίωσαν οι ήρωες μας, ζώντες και νεκροί, αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Μόνο εάν μπολιαστούμε με το πνεύμα της θυσίας των αγωνιστών, για να θυσιάσουμε το εγώ μας στον βωμό της δοκιμαζόμενης πατρίδας μας, συνέχισε, «μόνο τότε θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, που θα εγγυάται την πρόοδο του λαού μας, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς εγγυητές και συρματοπλέγματα».

Αν και επίσημα οι εορτασμοί περιορίστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, αρκετοί παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο χώρο του κρησφύγετου του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ