Α.Νεοφύτου: Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τους πολίτες

Στην έως τώρα επιτυχή πορεία μας έγιναν και λάθη και σε αυτή την τοξική εποχή του λαϊκισμού και της σύγχυσης, και λόγω και της πανδημίας, είναι λογικό οι πολίτες να νιώθουν θυμό και να έχουν παράπονο, δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «τους λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη».

Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε πως «η αντιπολίτευση δεν έχει καμία πρόταση. Δεν έχει καμία λύση. Δεν έχει κανένα επιχείρημα. Γι’ αυτό μετατρέπει τον δημόσιο διάλογο σε ισοπέδωση και μηδενισμό». Πρόσθεσε πως «κανείς όμως δεν κερδίζει πανηγυρίζοντας στα ερείπια. Να μην αφήσουμε το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, με τους ανεύθυνους λαϊκισμούς και των μικρότερων κομμάτων να είναι τροχοπέδη του αύριο».

«Είναι οι ίδιοι που από σήμερα ράβουν κουστούμια και τα προβάρουν μέσα από τις βουλευτικές για τις προεδρικές εκλογές. Όχι. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω. Εμείς διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Εμείς εξασφαλίζουμε τις κατακτήσεις του σήμερα. Εμείς, μαζί με τη περήφανη νεολαία μας, θέτουμε τα θεμέλια του αύριο», ανέφερε.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΝΕΔΗΣΥ σημείωσε πως «αυτές τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, η παράταξη χρειάζεται όσο ποτέ την παρουσία σας. Να είναι ηχηρή, να είναι βροντερή. Να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας. Να μιλάτε, να εξηγείτε, να βάζετε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Να βοηθήσετε τον κόσμο να κατανοήσει τι διακυβεύεται με την ψήφο τους».

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως «μπροστά μας ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία. Με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και τα νέα διαρθρωτικά προγράμματα, συνολικού ύψους 4,5 δις ευρώ, που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε, ξεκινά μια νέα εποχή ανάπτυξης. Για να τα καταφέρουμε, η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Για να μη χαθεί η ευκαιρία της επανεκκίνησης».

Επεσήμανε πως «μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός εγγυάται ότι αύριο θα έχουμε προοπτική, καθαρή γραμμή στην οικονομία και μια Βουλή ικανή να παίρνει αποφάσεις. Γιατί είναι ριζωμένη η πεποίθησή μου ότι η μικρή μας χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, αντίστροφα ανάλογες με το μέγεθός της».

«Και αυτές τις δυνατότητες είναι που θέλουμε να απελευθερώσουμε. Και τώρα έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να το κάνουμε. Με όχημα το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλάζουμε σελίδα για την Κύπρο. Θέτουμε τις βάσεις για την πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας», πρόσθεσε.

«Για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης πιο υγιές, πιο βιώσιμο, πιο δίκαιο, που να κατανέμει τα οφέλη του σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας μας. Για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Για να δημιουργήσουμε 11.000 και πλέον θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά. Για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Επεσήμανε πως «το μεγάλο δίλημμα των εκλογών είναι αν την Κυριακή θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Μεταρρυθμίσεις και άλμα ανάπτυξης ή πέντε χρόνια κολλημένοι στη λάσπη του Νικόλα; Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Ξέρουν ότι η ψήφος δεν είναι απόφαση της στιγμής. Διαρκεί για πέντε χρόνια», ανέφερε.

Σημείωσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουν μια Βουλή όμηρο προσωπικών εμμονών και κομματικών παιχνιδιών. Οι πολίτες ξέρουν ότι κάθε ψήφος που πάει στα μικρά κόμματα είναι έμμεση πριμοδότηση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Για να πάρουν ξανά την εξουσία. Για να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης. Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ