Αεροδρόμιο Λάρνακας: Δύο περιπτώσεις εντοπισμού ηρωίνης σε δέματα

Σε δύο σημαντικές περιπτώσεις εντοπισμού ηρωίνης που εντοπίστηκαν φέτος κρυμμένες σε συσκευασίες προϊόντων που διακινούνταν μέσω Κύπρου σε δέματα ταχυμεταφοράς, αναφέρεται το Τμήμα Τελωνείων σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας παράλληλα τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν η έγκαιρη και αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, στις 26/1/2021 εντοπίστηκαν περίπου 300g ηρωίνης τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα στα διακοσμητικά κουμπιά αφρικάνικων παραδοσιακών στολών με προέλευση την Νότιο Αφρική και τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Επίσης, στις 18/4/2021 εντοπίστηκαν περίπου 740g ηρωίνης μέσα σε 29 συσκευασίες προσθετικών μαλλιών με προέλευση την Νιγηρία και τελικό προορισμό την Ελλάδα.

«Και στις δύο περιπτώσεις διευθετήθηκε η ασφαλής και ελεγχόμενη μεταφορά των πακέτων στην Ελλάδα και οι δύο υποθέσεις έτυχαν διαχείρισης από τις ελληνικές αρχές», προστίθεται.

«Για μια ακόμα φορά φαίνεται ότι η έγκαιρη και αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια του Τμήματος Τελωνείων για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και της προστασίας της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ