Ανέβηκε ο αριθμός των καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων

Σε καταγγελία 38 πολιτών και 5 ιδιοκτήτων υποστατικών στην Πάφο, προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο των ελέγχων για εφαρμογή των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί διενεργήθηκαν 4.449 έλεγχοι σε παγκύπρια βάση.

Στη Λευκωσία διενεργήθηκαν 1.082 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 9 πολίτες και 2 υποστατικά, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 538 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 10 πολίτες και 2 υποστατικά, στη Λάρνακα έγιναν 623 έλεγχοι με 4 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο καταγγέλθηκαν 9 πολίτες έπειτα από τη διενέργεια 615 ελέγχων και στην Αμμόχωστο διενεργήθηκαν 567 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 6 πολίτες και 1 υποστατικό.

Επίσης, στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 526 έλεγχοι χωρίς καταγγελίες.

Επιπλέον, το Τμήμα Τροχαίας διενήργησε 457 ελέγχους και η Ναυτική και Λιμενική Αστυνομία 41 ελέγχους χωρίς καταγγελίες.

Καταγγελίες υποστατικών

Σε σχέση με τις καταγγελίες των υποστατικών, από τα δύο στη Λευκωσία, το ένα αφορούσε μπαράκι το οποίο λειτουργούσε με περισσότερο αριθμό θαμώνων από τον επιτρεπόμενο, οι οποίοι χόρευαν χωρίς αποστάσεις, ενώ το δεύτερο υποστατικό που αφορούσε χώρο εστίασης καταγγέλθηκε γιατί εξυπηρετούσε πελάτες κατά παράβαση των ωρών κλεισίματος.

Επίσης, καταγγέλθηκαν δύο καταστήματα στη Λεμεσό για υπεράριθμους πελάτες και ένας χώρος εστίασης στην Αμμόχωστο, ο οποίος εξυπηρετούσε πελάτες σε εσωτερικό χώρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ