Χαιρετίζει το ΑΚΕΛ την καταχώρηση υπόθεσης για πολιτογραφήσεις

Το ΑΚΕΛ χαιρέτισε σήμερα το γεγονός ότι η Νομική Υπηρεσία έχει προωθήσει στα δικαστήρια την πρώτη υπόθεση αναφορικά με το θέμα των διαβατηρίων, σημειώνοντας παράλληλα πως αναμένει από την Νομική Υπηρεσία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και σε σχέση με το πόρισμα για τον Συνεργατισμό.

Ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού δήλωσε, μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, πως ενώ το πόρισμα για τον Συνεργατισμό “δαχτυλοδείχνει υπαίτιους για την καταστροφή του” μέχρι σήμερα “ούτε ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης έχουν κληθεί για να δώσουν καταθέσεις, τη στιγμή που δαχτυλοδείχνονται από το πόρισμα ως οι κύριοι υπαίτιοι για αυτή τη μεγάλη καταστροφή”, για να προσθέσει πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να επιτρέψει “αυτό το τεράστιο σκάνδαλο να κουκουλωθεί”.

Αναφερόμενος στην καταχώρηση της πρώτης υπόθεσης ενώπιον δικαστηρίου για το θέμα των κατ` εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επιχειρηματιών και επενδυτών, ο κ. Κυπριανού είπε πως πρόκειται για “ένα σημαντικό βήμα, το οποίο ελπίζουμε να ακολουθηθεί και από άλλα πολλά”.

Σημείωσε πως όλες οι περιπτώσεις κατάχρησης του επενδυτικού προγράμματος θα πρέπει να οδηγηθούν στα δικαστήρια και εκεί και όπου δικαιολογείται θα πρέπει να αφαιρεθούν τα διαβατήρια. “Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο δυστυχώς έτυχε κατάχρησης, με αποτέλεσμα να δυσφημίσει την Κύπρο και λυπούμαι να πω ότι σε αυτό δυστυχώς εμπλέκεται τόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Νομική Υπηρεσία, αξιοποιώντας πορίσματα προωθεί υποθέσεις στα δικαστήρια. Υπάρχει όμως έναν άλλο πόρισμα, το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένει εντελώς αναξιοποίητο. Το πόρισμα για τον Συνεργατισμό. Δαχτυλοδείχνει υπαίτιους για την καταστροφή του Συνεργατισμού, για το γεγονός ότι ο κυπριακός λαός επωμίστηκε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ”, ανέφερε.

Λυπούμαι να πω, σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, “ότι μέχρι σήμερα ούτε ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης έχουν κληθεί για να δώσουν καταθέσεις τη στιγμή που δαχτυλοδείχνονται από το πόρισμα ως οι κύριοι υπαίτιοι για αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Αναμένουμε από τη Νομική Υπηρεσία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο να κουκουλωθεί”, ανέφερε.

Πηγή ΚΥΠΕ