Δύο ακόμη συλλήψεις για τον εμπρησμό περιπολικού στη Λεμεσό

Σε δύο ακόμη συλλήψεις προέβη χθες η Αστυνομία, για σε σχέση με τον εμπρησμό περιπολικού της αστυνομίας που σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στη Λεμεσό.

Πρόκειται για δύο νεαρούς, ηλικίας 20 και 25 ετών, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, στη βάσει μαρτυρίας που προέκυψε εναντίον τους κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Ο εμπρησμός του αστυνομικού οχήματος διαπράχθηκε γύρω στις 11.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, μηχανοκίνητο περίπολο της Αστυνομίας, είχε εντοπίσει αριθμό ελαστικών να καίγονται στη μέση δρόμου στη Λεμεσό. Τα μέλη της Αστυνομίας στάθμευσαν το αστυνομικό όχημα και ενώ ασχολούνταν με την παροχή διευκολύνσεων στη διακίνηση πεζών και οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο, δέχθηκαν επίθεση από περίπου 50 άγνωστα πρόσωπα. Οι άγνωστοι έριξαν εναντίον των αστυνομικών πέτρες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο περιπολικό.

Ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων, ανήλθε στους πέντε, αφού τις προηγούμενες μέρες είχαν συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων δύο 17χρονοι και ένας 16χρονος.

Πηγή: ΚΥΠΕ