Είχαν ανάγκη να πανηγυρίσουν μετά από 11 χρόνια – Κατανόηση από Αναστασιάδη στη συγκέντρωση των ΟΜΟΝΟΙΑτών

Κατανόηση έδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην μαζική συγκέντρωσής των οπαδών της OMONOIAΣ όταν ρωτήθηκε  σε σχέση με τις 20 χιλιάδες κόσμου.  Αν και είπε πως κακώς παραβίασαν τα μέτρα, πρέπει κατά την έκφραση του να κατανοήσουμε και την ανάγκη των φιλάθλων που κέρδισαν μετά από 11 χρόνια να πανηγυρίσουν.

Ενδεικτικά ο Πρόεδρος ανέφερε:

Ουδείς θέλει, ούτε και η διοίκηση του συγκεκριμένου σωματείου θα ήθελε  να εκτραπούν. Όμως την ίδια ώρα να αναλογιστούμε και τα αισθήματα ενός φίλαθλου κόσμου ο οποίος μετά από 11 χρόνια η ομάδα του κερδίζει. Κακώς παραβίασαν. Αλλά είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ή θα έπρεπε να π[παρέμβει η αστυνομία και να είχαμε ακόμα μία εκτροπή που δεν θα ήταν επιθυμητή από κανένα.  έκτροπα που δεν θα ήταν επιθυμητά από κανένα.

Όσο αφορά τις εικόνες συνωστισμού είπε:

Ένα θέλω να πω. Δεν αδικώ όσους εύλογα παραπονούνται για τις ταλαιπωρίες των δύο τριών ημερών. Όμως το να μηδενίζεις μία διάκριση της χώρας σου είναι ντροπή για όσους το πράττουν. Συμμερίζομαι τα παράπονα του κόσμου και εντός των επιμένων ημερών θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κάποιες δυσκολίες. Ας συγκρίνουν όμως κάποιοι τι συμβαίνει σε χώρες της Ευρώπης ή και αλλού με το τι συμβαίνει στην Κύπρο.