Έρχονται νέες χαλαρώσεις τον Ιούνη

Οι χιλιάδες εμβολιασμών σε συνδυασμό με τα σκληρά, αλλά όπως αποδεικνύεται ωφέλιμα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αποτελούν το κλειδί στην ξεκάθαρη βελτίωση όλων των επιδημιολογικών δεικτών. Τα μέχρι στιγμής, δεδομένα ανοίγουν το δρόμο ώστε η Κύπρος, να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και να επιστρέψει στην κανονικότα, με χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο, οπότε και υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω χαλαρώσεις στους περιορισμούς. 

“Κάποια ανεπαίσθητα μέτρα μπορεί να συνεχίσουν να ισχύουν και μετά, αλλά ουσιαστικά, με το τέλος Ιουνίου και με την απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη θα μπορούμε να άρουμε τους πλείστους περιορισμούς”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Αυτό που φοβίζει και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους κόλπους του υπουργείου υγείας, είναι οι αστάθμητοι παράγοντες.

Η θωράκιση της χώρας από τις μεταλλάξεις και ειδικότερα του ινδικού στελέχους, αποτελούν πρώτιστη προτεραιότητα καθώς η εμφάνιση του νέου στελέχους στην κοινότητα θα σημάνει νέο συναγερμό, καθότι είναι κατά πολύ μεταδοτικότερο. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα μέτρα στα αεροδρόμια παραμένουν ιδιαίτερα αυστηρά.

“Στα αεροδρόμια λαμβάνουμε όλα αυτά τα πιο αυστηρά μέτρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι δεν θα υπάρξει η εμφάνιση στελεχών του ιού”, είπε ο Ιωάννου.

Δεν είναι εύκολο να το περιορίσεις και ο μόνος τρόπος για να προστατευτούμε από τις μεταλλάξεις είναι ο εμβολιασμός.

  • 50% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
  • Ευοίνα τα μηνύματα και από τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Μετά από δύο μήνες ασφυκτικών πιέσεων και αυξημένων αναγκών, ο αριθμός των ασθενών κορωνοϊού στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ μειώθηκε κατά το ήμισυ και από 300 που νοσηλεύονταν τον μήνα Απρίλιο, σήμερα νοσηλεύονται περίπου 150 άτομα.

Ο Υπουργός υγείας, πάντως, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα, στέλνει εκ νέου το μήνυμα πως η συνεργασία του κόσμου είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθεί το πισωγύρισμα.

Πηγή: omegalive