Φονικό Γερμασόγειας: Γρίφος η αιτία θανάτου του 36χρονου

Ράγισμα κρανίου και θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια διαπιστώθηκε ότι φέρει η σορός του 36χρονου Lyubisha Ristoski, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μετά από καυγά σε οικία, στο χωριό Γερμασόγεια, την περασμένη Κυριακή.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του αναμένεται να διακριβωθούν μετά από ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Για την υπόθεση φόνου του 36χρονου τελούν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα, ζεύγος αλλοδαπών 40 και 42 χρόνων – ένοικοι της οικίας – καθώς και ένας 35χρονος Ε/κ και μια 31χρονη Ε/κ.

Το θύμα είχε φτάσει στην οικία του ζεύγους μαζί με τον 35χρονο και την 31χρονη, όπου έκαναν χρήση σκληρών ναρκωτικών, ενώ ακολούθησε διαπληκτισμός και ένταση μεταξύ του θύματος και της 31χρονης, για κάποια διαφορά που είχαν μεταξύ τους.

Το θύμα φέρεται να απείλησε με κουζινομάχαιρο την 31χρονη και να την γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα να επέμβει ο 40χρονος στην προσπάθεια του να αφοπλίσει τον 36χρονο. Στην πάλη που ακολούθησε, ο ένοικος της οικίας κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 36χρονο, με το βάρος του σώματος του, και με τη βοήθεια της συζύγου του. Όπως η ίδια υποστηρίζει, άρπαξε ένα μεταλλικό αντικείμενο και άρχισε να κτυπά τον 36χρονο στα χέρια, ώστε να αφήσει το μαχαίρι, με το οποίο απειλούσε το σύζυγο της.

Ο 35χρονος και η 31χρονη εγκατέλειψαν με τα πόδια τη σκηνή, ενώ η 42χρονη κάλεσε την Αστυνομία, μέλη της οποίας έφτασαν στην οικία και είδαν τον 36χρονο στο πάτωμα, χωρίς όμως αυτός να έχει τις αισθήσεις του.

Όλοι συνελήφθηκαν την ίδια μέρα και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου και τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση. Οι ύποπτοι, που προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς, έχουν υποβληθεί σε δειγματοληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό, που θα επαναληφθούν, καθώς το θύμα διαπιστώθηκε πως είχε προσβληθεί από τον ιό.

Η νεκροτομή επί της σορού του 36χρονου διενεργήθηκε σήμερα, χωρίς να καταδείξει ακριβή αίτια θανάτου, παρά μόνο ράγισμα κρανίου και θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Οι αστυνομικοί ανακριτές ψάχνουν απαντήσεις στα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που θα ακολουθήσουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ