Η Λευκωσία καταδικάζει ενέργειες Λευκορωσίας – Σε επικοινωνία με Κύπριο επιβάτη της πτήσης

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Κύπριο επιβάτη πτήσης της Ryanair FR4978 που υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Η Λευκωσία καταδικάζει τις ενέργειες της Λευκορωσίας, που όπως σημειώνει, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτικής αεροπορίας, κάνοντας έκκληση για άμεση απελευθέρωση του Roman Protasevich.

Σε ανάρτηση στο Twitter τη Δευτέρα το πρωί το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: “σε επικοινωνία με Κύπριο επιβάτη πτήσης #Ryanair #FR4978 που υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ. Επαναλαμβάνουμε την έντονη καταδίκη μας για τις ενέργειες της Λευκορωσίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτικής αεροπορίας & καλούμε για άμεση απελευθέρωση #RomanProtasevich”.

Εξάλλου, σε χθεσινοβραδινό του tweet το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνομίλησε με τον Λιθουανό ομόλογό του, Gabrielius Landsbergis, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση ως έχει μετά την προσγείωση στο Βίλνιους του αεροσκάφους της Ryanair που είχε νωρίτερα εξαναγκασθεί σε προσγείωση στο Μινσκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ