Ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας από τις νέες χαλαρώσεις

Οι νέες χαλαρώσεις του υπουργείου υγείας πνέουν αέρα αισιοδοξίας για τις επιχειρήσεις, με τους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης και διασκέδασης να εκφράζουν ικανοποίηση.

“Όσον αφορά το safepass το δεχτήκαμε με μεγάλη ικανοποίηση, διότι πραγματικά αυτή είναι μια χαλάρωση. Όσον αφορά την επέκταση ωραρίου είναι καλύτερα το 12 από το 11 αλλά δεν βοηθά τις επιχειρήσεις μας να δραστηριοποιηθούν στο maximum”, δήλωσε Ιδιοκτήτης κέντρου αναψυχής, Γιάννος Ιωαννίδης.

“Μερική ικανοποίηση για το ωράριο και ικανοποίηση για το safepass…”, είπε ο ιδιοκτήτης κέντρου αναψυχής, Αντώνης Ιερίδης.

Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες, οι διαφοροποιήσεις, θα βοηθήσουν αρκετά τις επιχειρήσεις, για να εργαστούν με μεγαλύτερη ευκολία, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά όλο αυτό το  διάστημα. Αυτό που απομένει, είναι εάν τελικά αποφασιστεί και το άνοιγμα των χώρων εστίασης στο εσωτερικό νωρίτερα της 1η Ιουνίου.

“Θεωρώ ότι η κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας είναι τέτοια που επιτρέπει στους εσωτερικούς χώρους να λειτουργήσουνε νωρίτερα”, τόνισε ο γ.γ συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, Φάνος Λεβέντης.

Και σταδιακά θα πρέπει να οδηγείται η βιομηχανία στα ωράρια τα οποία ο νόμος επιτρέπει να λειτουργούν τα κέντρα αναψυχής

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Μετά από 15 μήνες αναστολής λειτουργίας, τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης ανεβάζουν ρολά στις 10 Ιουνίου, μια απόφαση που επέφερε χαμόγελα και ανακούφιση στους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, όπως αναφέρουν θα πρέπει να δοθούν και οι απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με το πρωτόκολλο, που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα τους.

“Την ίδια ώρα ένα από τα αιτήματα του συνδέσμου για ασφαλή άνοιγμα είναι η χρήση του libertypass που θα διασφαλίζει πως ο θαμώνας που εισέρχεται σε αυτό θα είναι αρνητικός στο κορωνοιό”, ανέφερε ο γ.γ Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Άντρος Κκαφάς.

“Εμάς μας ενδιαφέρει το άτομο που θα εισέλθει στο χώρο δεν αποτελεί κίνδυνο για οποιοδήποτε. 0543 Ο λόγος που προτείναμε το libertypass και αυτό έχει γίνει πριν 8 μήνες, τότε δεν υπήρχε τίποτα άλλο. 0526 Η Ε.Ε ετοιμάζει δική της πλατφόρμα, αυτή θα είναι πιστοποιημένη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να υιοθετήσουμε αυτή τη λύση”, επισήμανε ο ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης, Χρίστος Βασιλείου.

Ικανοποίηση για τις μικρές χαλαρώσεις εκφράζουν και οι πολίτες.

Με τις επιχειρήσεις χώρων εστίασης και διασκέδασης ωστόσο, να διαμηνύουν πως τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης θα πρέπει να ενισχυθούν και να συνεχιστούν μέχρι οι επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και να φθάσουν στα επίπεδα προ κορωνοϊού.