Ιωάννου: Ανεπίτρεπτα τα όσα έγιναν με τους οπαδούς της Ομόνοιας

Στην παραδοχή ότι τα όσα έγιναν χθες βράδυ στην συγκέντρωση των χιλιάδων οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο προπονητικό κέντρο είναι ανεπίτρεπτα προχώρησε ο ο υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στις ΑΙΧΜΕΣ.

Ο Υπουργός έθεσε ωστόσο θέμα και ατομικής ευθύνης των όσων παραβίασαν τα διατάγματα στη συγκέντρωση, τονίζοντας πως στο γήπεδο όπου έγινε η στέψη όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Μετά όπως παραδέχθηκε ο έλεγχος ήταν αδύνατος από την αστυνομία.

Αναλυτικά ο Υπουργός επισήμανε:

Όσον αφορά τις ενέργειες που έγιναν από το Υπουργείο Υγείας είχαμε απαντήσει στο πρώτο αίτημα απαντήσει αρνητικά. Σε συζητήσεις με τους υπευθύνους του σωματείου καθώς και με την αστυνομία και λαμβάνοντας απόψεις τις εισηγήσεις της αστυνομίας επιτρέψαμε μέσα στο διάταγμα να μπουν 15% οπαδοί στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μας είπαν από το σωματείο πως δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν τους οπαδούς του. Επιτρέψαμε στο γήπεδο και δεν είχαν παρατράγουδα. Αυτά που ακολουθήσαν ήταν παράβαση των διαταγμάτων.

Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο της αστυνομίας όταν καταφθάνουν τόσες χιλιάδες άτομα είναι δύσκολο να τους ελέγξεις. Το ότι δεν αντέδρασε η αστυνομία εκείνη την στιγμή ίσως να ήταν και το πιο ορθό.

Ζητούμε από τους πολίτες εφαρμογή των μέτρων οφείλουμε να τα τηρούμε. Τα διατάγματα είναι α εκεί και είναι ξεκάθαρο τοι τι επιτρέπεται ή όχι.

Πού πάει όμως και η ατομική ευθύνη; Δεν υπήρχε ατομική ευθύνη. Ας εστιάσουμε στο γεγονός ότι για να εξέλθουμε από την κρίση εμείς είμαστε η λύση του προβλήματος.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι πρέπει να συνεργαστούμε. Αν υπάρχουν και λάθη να μην εστιάζουμε στα λάθη αλλά να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα.

Θα υπάρξουν και αδικίες. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μην υπάρξουν αδικίες. Το πρόβλημα είναι πανδημία. Δεν είμαστε εμείς. Εμείς; Όμως είμαστε η λύση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του είχαμε αντιπροτείνει στις 10 του Ιούνη να έκαναν φιέστα στο γήπεδο με 50% χωρητικότητα, αλλά δεν έγινε αποδεκτό γιατί θα απουσίαζαν οι ποδοσφαιριστές.

Όμως έχετε δίκαιο αυτά που έγιναν χθες είναι ανεπίτρεπτα.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας:

Πηγή: omegalive