Κ.Κούσιος: Δυστυχώς για το ΔΗΚΟ την αξιοπιστία της Κύπρου δεν τη μετρούν άτομα χωρίς μέτρο

Ευτυχώς για την Κύπρο, δυστυχώς για το ΔΗΚΟ, την αξιοπιστία της χώρας μας δεν τη μετρούν άτομα χωρίς μέτρο και αίσθηση της πραγματικότητας, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Σε γραπτή απάντησή του στο ΔΗΚΟ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει πως την αξιοπιστία της Κύπρου «τη μετρούν με αντικειμενικά κριτήρια τα κατάλληλα θεσμικά όργανα στις Βρυξέλλες, τα οποία έχουν δώσει άριστα στην Κύπρο, τόσο ως προς τη δυνατότητα της να απορροφά αποτελεσματικά τα σχετικά κονδύλια, αλλά το σημαντικότερο και ως προς τον έλεγχο και τη διαφάνεια».

Όπως συμπληρώνει, «το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, στην ετήσια έκθεση του για την Κύπρο, αναφέρει ρητώς ότι η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρη την ΕΕ στην απορρόφηση κονδυλίων από τα ταμεία της ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα, και αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία, δεν καταγράφεται καμία παρατήρηση στο θέμα της διαχείρισης αυτών των κονδυλίων». «Ως εκ τούτου», προσθέτει, «ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος καλό είναι να αφήσει τον μηδενισμό και τις εμμονές του».

Συνεχίζει λέγοντας ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος «στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου δικαιούται να κάνει πολλά», για να σημειώσει, ωστόσο, πως «δεν δικαιούται να υπονομεύει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Κύπρου και δεν δικαιούται να σκοτώνει τα όνειρα των νέων μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ