Κλιμακώνεται η σύρραξη στη Γάζα: Σκοτώθηκε ο πρώτος Ισραηλινός στρατιώτης

Ανοιχτός παραμένει ο κύκλος αιματοχυσίας στην Ιερουσαλήμ, με τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη να αφήνει πίσω του δεκάδες θύματα καθημερινά, την αποκλιμάκωση να μην διαφαίνεται στον ορίζοντα και τον πλανήτη να εκφράζει την ανησυχία του για τη σφοδρότητα της σύρραξης.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, πέθανε, ύστερα από εκτόξευση πυραύλου από τη Χαμάς, ο πρώτος στρατιώτης από το Ισραήλ.

Ο λοχίας, Ομέρ Ταμπίμπ, σκοτώθηκε, συγκεκριμένα, από ανταλλαγή πυραύλων το πρωί της Τετάρτης.

Ο 21χρονος είναι ο πρώτος στρατιώτης του Ισραήλ που σκοτώνεται στη μάχη.

Συνολικά από τον πόλεμο στην Ιερουσαλήμ έχουν πεθάνει πάνω από 60 άνθρωποι, ενώ το τραγικό είναι ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά.

Έπειτα από μια νύχτα που σημαδεύτηκε από ανταλλαγές πυρών, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως τα ξημερώματα ολοκλήρωσε νέα ευρεία «σειρά επιδρομών», πλήττοντας ιδίως «κατοικίες που ανήκαν σε ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Το ισλαμιστικό κίνημα ανέφερε ότι «διαδοχικά πλήγματα» είχαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρξαν θύματα.

Τα νέα πλήγματα, τα πιο εκτεταμένα μετά τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ακολούθησαν την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών τη νύχτα -«χιλίων και πλέον», κατά τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους, εκ των οποίων 850 αναχαιτίστηκαν- εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

Έπειτα από μια πρώτη ομοβροντία ρουκετών που εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση του Τελ Αβίβ το βράδυ χθες Τρίτη, η Χαμάς ανέφερε τη νύχτα πως εκτόξευσε άλλους 220 πυραύλους εναντίον του Τελ Αβίβ και της Μπερσέβα (νότια), όπου ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας.