Κουκουμά: Οι επιπτώσεις πανδημίας στη ζωή των γυναικών μένουν στο παρασκήνιο

Οι σοβαρές επιπτώσεις, που επέφερε η υγειονομική κρίση στις οικονομικές και εργασιακές συνθήκες και, γενικότερα, στην ποιότητα ζωής των γυναικών, δεν θα συνυπολογιστούν κατά το συνολικό απολογισμό της πανδημίας, δήλωσε η βουλευτής, Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση.

Σε παρέμβασή της χθες κατά τη διαδικτυακή συνεδρία του Φόρουμ Γυναικών Βουλευτών του Οργανισμού, με κύριο θέμα «Προς ανάκαμψη από την πανδημία που ανταποκρίνεται στο φύλο», η κ. Κουκουμά στηλίτευσε το γεγονός ότι οι συνέπειες της πανδημίας που αφορούν στο φύλο παραμένουν στο παρασκήνιο και επεσήμανε ότι οι σοβαρές επιπτώσεις, που επέφερε η υγειονομική αυτή κρίση στις οικονομικές και εργασιακές συνθήκες και, γενικότερα, στην ποιότητα ζωής των γυναικών, δεν θα συνυπολογιστούν κατά τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας.

Η συνεδρία του Φόρουμ εντάσσεται στο πλαίσιο των εργασιών της 142ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μεταξύ 24 και 27 Μαΐου 2021.

Αναφερόμενη στο ρόλο των κοινοβουλίων στις προσπάθειες για ανάκαμψη, η κ. Κουκουμά υπογράμμισε τη σημασία υιοθέτησης νομοθεσιών που θα αλλάξουν συμπεριφορές και νοοτροπίες και θα αντιμετωπίσουν ολιστικά και αποτελεσματικά τις πανδημικές συνέπειες.

«Αν η παρούσα υγειονομική κρίση τύχει ορθής διαχείρισης», υπογράμμισε η κ. Κουκουμά, «δυνατόν να αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για ανασχηματισμό των κοινωνικών δομών, στη βάση ενός πιο δίκαιου, πιο κοινωνικού και πιο συμμετοχικού μοντέλου ανάπτυξης, χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση».

Πηγή: ΚΥΠΕ