Μ.Σιζόπουλος: Σε κλίμα γενικής απαξίωσης της πολιτικής οι Βουλευτικές Εκλογές

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι «οι προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές πραγματοποιούνται μέσα σε κλίμα γενικής απαξίωσης της πολιτικής, λόγω της διαπλοκής, της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, της ύποπτης χρηματοδότησης κομμάτων και πολιτικών και της σωρείας των σκανδάλων που ταλανίζουν την κοινωνία μας, σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται κόμματα και κρατικοί αξιωματούχοι, όπου το ένα διαδέχεται το άλλο».

Σε ομιλία του στην τελική προεκλογική της ΕΔΕΚ το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «το κλίμα έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο λόγω των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και των αψυχολόγητων και ανεπαρκών μέτρων που υιοθετήθηκαν».

Πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ότι «μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι όλοι είμαστε το ίδιο, να παγιδεύσουν το λαό στη λογική της πελατειακής εξάρτησης να προσδώσουν υπόσταση σε νεοφανή κομματικά σχήματα τα οποία στο μέλλον θα αποδειχθούν άκρως επικίνδυνα για τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και για την κοινωνία και να πνίξουν κάθε διαφορετική φωνή για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ «η πολυδιάσπαση των δυνάμεων συνειδητά ή ασυνείδητα ενισχύει το διπολισμό, αποδυναμώνει τις διεκδικήσεις και μειώνει την προστασία των πολιτών από αυθαίρετες και άδικες αποφάσεις» ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε αυτά τα φαινόμενα ανεξάρτητα από το κομματικό κόστος που θα καταβάλουμε εξακολουθώντας να πορευόμαστε έντιμοι και καθαροί, για να μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες με βλέμμα καθαρό».

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που λεηλάτησαν το λαό στο χρηματιστήριο και δεν ζήτησαν ποτέ συγνώμη, με αυτούς που στήριξαν το διχοτομικό σχέδιο Ανάν, με αυτούς που το απέρριψαν για να το τσιμεντώσουν στη συνέχεια με τους πρωταγωνιστές της υιοθέτησης της ΔΔΟ το 1989 και με αυτούς που πάνω από το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας θέτουν τα προσωπικά και μικροκομματικά-τους συμφέροντα», συνέχισε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «είμαστε και θα παραμείνουμε διαφορετικοί, είμαστε και θα παραμείνουμε ειλικρινείς, σταθεροί υπερασπιστές των δικαίων του λαού μας, αυτό πράξαμε στο παρελθόν, αυτό θα πράξουμε και τώρα διότι η στάση αυτή είναι κληροδότημα από τη θυσία των συναγωνιστών μας που έθεσαν το πατριωτικό και δημοκρατικό τους καθήκον πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απευθυνόμενος στους Κύπριους ψηφοφόρους ζήτησε τη στήριξή τους καλώντας τους «να μας ενδυναμώσετε και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτή την στήριξη θα τη σεβαστούμε, θα την τιμήσουμε και θα τη δικαιώσουμε».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αποβιώσαντα πρόσφατα επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη και όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τους υποψηφίους Βουλευτές της κοινής πορείας μας με τη Συμμαχία Πολιτών αλλά και για να τιμήσουμε μετά θάνατον, τον ιδρυτή της ΕΔΕΚ, τον οραματιστή, τον αληθινό διεθνιστή και πατριώτη, τον άνθρωπο που ένωσε τις δυνάμεις του σε δύσκολες εποχές με τους λαούς του τρίτου κόσμου για την αποτίναξη αποικιακών και δικτατορικών καθεστώτων».

Πρόσθεσε ότι ο πολιτικός μας καθοδηγητής Βάσος Λυσσαρίδης, «παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται ανάμεσά μας ως βιολογική παρουσία, οι αγώνες και η φυσιογνωμία του θα συνεχίσουν να αποτελούν τον οδοδείκτη της πορείας μας και θα καθοδηγούν τα βήματά-μας».

Καταλήγοντας ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι «πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, έχουμε αυτοπεποίθηση, τα προβλήματα και οι δυσκολίες δεν μας λυγίζουν, αντίθετα μας πεισμώνουν και είμαστε αποφασισμένοι να μη φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων. Η ιστορική και πολιτική αυτογνωσία αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο επιβίωσης ενός λαού και η λήθη πρέπει να αντικατασταθεί από την αλήθεια», δήλωσε, κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ