Ν. Παπαδόπουλος: Δικαίωσε το ΔΗΚΟ το ενδιάμεσο Πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου για πολιτογραφήσεις

Δικαίωση για το ΔΗΚΟ αποτελεί η ενδιάμεση Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου για τις πολιτογραφήσεις, δηλώνει ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, καλώντας την Κυβέρνηση να σταματήσει να εμποδίζει τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως η ενδιάμεση Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής αποκάλυψε την τεράστια έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων και τις βαρύτατες ευθύνες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, για το ίδιο το σκάνδαλο, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης του.

Αποδείχτηκε, σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ότι «οι παράνομες πολιτογραφήσεις, ήταν περισσότερες από τις νόμιμες. Συνολικά, πρόσθεσε, παράνομο αποδείχτηκε το 51,8% των πολιτογραφήσεων, ενώ από τις 417 περιπτώσεις επενδυτών υψηλού κινδύνου που πολιτογραφήθηκαν, αποδείχτηκε παράνομο το 57,8%». Είπε επίσης πως δικαιώθηκε πλήρως η Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού επιβεβαιώθηκαν όλα τα ευρήματα της για μαζικές, παράνομες και παράτυπες πολιτογραφήσεις.

«Επιβεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων, οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών του για ευνοϊκή μεταχείριση αιτητών, οι παράνομες και ευνοϊκές πολιτογραφήσεις συγγενών, οι πολιτογραφήσεις επενδυτών που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, η απώλεια φορολογικών εσόδων. Επιβεβαιώθηκαν σωρεία πράξεων που όχι μόνο επισύρουν πολιτικές ευθύνες, αλλά πιθανώς να συνιστούν ποινικά αδικήματα», ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμα πως το γεγονός αυτό καταρρίπτει το επιχείρημα της Κυβέρνησης και του Γενικού Εισαγγελέα ότι δήθεν ο έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία θα παρακώλυε το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής.  Αντιθέτως, συνέχισε, είναι προφανές ότι το διευκόλυνε και το υποβοήθησε.

«Καλούμε την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, που σιωπά τρεις εβδομάδες μετά την παράδοση της Ενδιάμεσης Έκθεσης, να σταματήσει να εμποδίζει τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και να αναλάβει τις ευθύνες της. Καλούμε τους πολίτες, με την ψήφο τους στις 30 Μαΐου, να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση της διαφθοράς και τα κόμματα–δεκανίκια που την στηρίζουν. Καλούμε τους πολίτες, να ενισχύσουν το Δημοκρατικό Κόμμα για να συνεχίσουμε να απαιτούμε πλήρη έλεγχο, διαφάνεια  και κάθαρση», κατέληξε.