Νέες χαλαρώσεις «σφραγίζει» σήμερα το Υπουργικό

Νέες χαλαρώσεις αναμένεται να εγκριθούν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 09.00 το πρωί.

Το τρίπτυχο, μαζικοί εμβολιασμοί, safe pass και βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών, δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να βάλει στο τραπέζι και να εξετάσει επιλέον χαλαρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτά που “κερδίζουν” έδαφος είναι η απαγόρευση ώρας κυκλοφορίας να αρχίζει τα μεσάνυχτα και κατάργηση του safepass σε ανοικτούς χώρους εστίασης. Χαλαρώσεις θα ανακοινωθούν και για τα γυμναστήρια. Παράλληλα, φαίνεται πως επισπεύδεται η επαναλειτουργία και των εσωτερικών χώρων εστίασης αντί την 1η Ιουνίου, να γίνει 24 Μαϊου.

Μετά από 15 μήνες, τα νυχτερινά κέντρα ετοιμάζονται για το…μεγάλο τους άνοιγμα το οποίο ενδέχεται να γίνει στις 10 Ιουνίου με τους ιδιοκτήτες μάλιστα να προτείνουν το….”Liberty pass” δηλαδή αρνητικό τεστ, αλλά η χρήση του θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τους χώρους αυτούς.”

ΟΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ

  • Απαγόρευση ώρας κυκλοφορίας: 00:00-05:00
  • Κατάργηση του safe pass σε ανοικτούς χώρους εστίασης
  • Επιπλέον χαλαρώσεις για τα γυμναστήρια
  • Άνοιγμα εσωτερικών χώρων εστίασης: 24 Μαΐου
  • Επαναλειτουργία νυκτερινών κέντρων: 10 Ιουνίου – προτείνουν “Liberty Pass” οι ιδιοκτήτες

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ GREEN PASS

Πάντως, το υφυπουργείο έρευνας και καινοτομίας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του safe pass.

“ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ”

«Θα εφαρμόσουμε κατευθείαν το “Green Pass” το οποίο ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είναι έτοιμο προς εφαρμογή το δεύυτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου. Μέχρι τότε η Κύπρος θα συνεχίσει με το μέτρο του Safe Pass, το οποίο θα εξακολουθήσει να υφίσταται με τη μορφή που έχει σήμερα, δηλαδή έντυπα», δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Στο μεταξύ σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι διοργανωτές γάμων και βαφτίσεων, αφού από τις 17 Μαϊου αλλάζουν τα δεδομένα και οι παρευρισκόμενοι δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 200 και μόνο σε εξωτερικούς χώρους και ακόμη δεν έχουν λάβει τα σχετικά πρωτόκολλα.

«Είναι σχήμα οξύμωρο να μιλάμε για επανεκκίνηση και να μην ξέρουμε πως θα δουλέψουμε τις επόμενες μέρες», δήλωσε η Εκπρόσωπος Επαγγελματιών Γάμου, Γιώτα Κάπαρη.

Πηγή: omegalive