Παραμένει χαμηλός ο αριθμός των καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων

Σε 25 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6.00 πμ σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 3.957 έλεγχοι.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.059 έλεγχοι και προέκυψαν 7 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 652 έλεγχοι με 10 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 638 έλεγχοι με 1 καταγγελία πολίτη και ενός υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 550 έλεγχοι με 5 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 593 έλεγχοι, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 435 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών.

Από τους 3.957 ελέγχους, οι 30 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι οι καταγγελίες πολιτών αφορούσαν κυρίως τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Πηγή: ΚΥΠΕ