Πίσω στον Λίβανο επέστρεψαν άτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Κάβο Γκρέκο

Πίσω στον Λίβανο επέστρεψαν οι 56 άτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο το οποίο εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα λήφθηκε πληροφορία στη Λιμενική για πλοιάριο με μετανάστες το οποίο εντοπίστηκε 16 ναυτικά μίλια νότια του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας, ένα εκ των οποίων μετέφερε νοσηλευτές και μεταφραστές ενώ ενημερώθηκε και το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Αφού πραγματοποιήθηκε έλεγχος των εγγράφων που κατείχαν οι άτυποι μετανάστες διαπιστώθηκε ότι στο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 56 άτυποι μετανάστες, 10 παιδιά, 7 γυναίκες και 39 άνδρες, που όπως ανέφεραν στην Αστυνομία απέπλευσαν από την Τρίπολη του Λιβάνου.

Αρχικά το πλοιάριο με τη συνοδεία σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας κινήθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο του Golden Coast στον Πρωταρά, ωστόσο στη συνέχεια δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στην Δημοκρατία και το πλοιάριο με τους άτυπους μετανάστες επέστρεψε στον Λίβανο.

Πηγή: ΚΥΠΕ