Σίγουρος ο Ν. Λοϊζίδης: Θα χάσουμε αστυνομικούς

Λάβρος κατά της ηγεσίας της Αστυνομίας, αλλά και κατά της πολιτικής ηγεσίας του σώματος εμφανίστηκε το πρωί ο εκπρόσωπος της Συντεχνίας των Αστυνομικών, Νίκος Λοϊζίδης, διεκτραγωδώντας τις συνθήκες εργασίας των μελών της Αστυνομίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Πρόβλεψε μάλιστα πως αν δεν ληφθούν τάχιστα μέτρα, θα θρηνήσουμε θύματα από τις τάξεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Της Αλεξίας Καφετζή

Ο κ. Λοϊζίδης μιλούσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ και σχολίαζε τα τελευταία επεισόδια τη νύκτα της Ανάστασης σε βάρος Αστυνομικών και Πυροσβεστών. Κατήγγειλε ότι οι Αστυνομικοί της πρώτης γραμμής έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους και αναγκάζονται να δουλεύουν ακόμα και εφτά μέρες την εβδομάδα. Κι αυτό συμβαίνει πρόσθεσε χωρίς να μας πληρώνουν υπερωρίες. Μας χρωστούς αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση, ανέφερε από το 2020. Είπε ακόμα ότι βρίσκονται υπό συνεχή πίεση από την ηγεσία. Συχνά λαμβάνουμε από αξιωματικούς μηνύματα στα προσωπικά μας τηλέφωνα με απειλές ότι πάνω από όλα είναι η δουλειά κι ότι πρέπει να ξεχάσουμε την προσωπική μας ζωή, ανέφερε.

Ο κ. Λοϊζίδης είπε ακόμα ότι στέλνονται σε επεισόδια νεοσύλλεκτοι και ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί κάτι που είναι απαράδεκτο. Υπάρχει, πρόσθεσε χάσμα μεταξύ ηγεσίας και αστυνομικών. Ποτέ δεν μας κάλεσαν σε μια σύσκεψη για θέματα που μας αφορούν ή επιχειρησιακά ζητήματα και η κατάσταση όλο και χειροτερεύει και να απειλούνται χειρότερα. Για παράδειγμα, είπε, αν στα προχθεσινά επεισόδια στη Λεμεσό υπήρχε δυνατότητα να πάνε 3-4 περιπολικά αυτοκίνητα κι όχι ένα δεν θα είχαμε την εξέλιξη που όλοι γνωρίζουμε. Αλλά, πρόσθεσε, τι περιμένουμε όταν μένει ένας αστυνομικός να επανδρώνει αστυνομικό σταθμό.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ακόμα ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παύθηκαν ή παραιτήθηκαν τρεις Υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλοι τόσοι Αρχηγοί Αστυνομίας.

Στις οργισμένες δηλώσεις του ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι θα σταλεί σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα πραγματοποιηθεί πορεία αστυνομικών προς το Προεδρικό Μέγαρο.