Στο χάος του κορωνοϊού η Ινδία: Πτώματα βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη

Στο σκοτάδι της πανδημίας εξακολουθεί να βρίσκεται βυθισμένη η Ινδία, όπου η διασπορά του κορωνοϊού μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι μολύνσεις εξαπλώνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές, πολλές από αυτές αγροτικές, με τα μέσα ίασης να είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι πτώματα καταλήγουν σε ποτάμια εξαιτίας του κόστους των αποτεφρώσεων.

Οι αρχές πιστεύουν ότι αυτό συνέβη όταν χωρικοί στη βόρεια Ινδία ανέφεραν δεκάδες σορούς στις όχθες του ποταμού Γάγγη.

Μαρτυρίες έκαναν λόγο ακόμη και για 100 πτώματα που βρίσκονταν σε ποταμό της πολιτείας Μπιχάρ, με κολλημένα ρούχα πάνω τους.

Έθιμο στην περιοχή, το οποίο ακολουθούν κάτοικοι, είναι η αποστολή λειψάνων των αγαπημένων τους στον Γάγγη, μέσω πέτρας. Ο ποταμός Γάγγης θεωρείται, σημειωτέον, ο ιερός ποταμός του Ινδουισμού.

«Δεν έχω δει ποτέ τόσα σώματα», δήλωσε ο Αρούν Καμάρ Σριβαστάβα, γιατρός στην πολιτεία Μπιχάρ, ο οποίος είπε ότι είναι πιθανό πολλά από τα θύματα στον ποταμό να κατέληξαν από κορωνοϊό.

«Τις τελευταίες ημέρες», τόνισε, έχει δει όλο και περισσότερους ανθρώπους να μεταφέρουν πτώματα, μερικές φορές στους ώμους τους.

Μέχρι στιγμής σημάδια υποχώρησης της νόσου δεν διαφαίνονται στην Ινδία, με το υπουργείο Υγείας της χώρας να αναφέρει περισσότερες από 386.000 νέες λοιμώξεις και σχεδόν 3.900 θανάτους την Τρίτη.

Πηγή: protothema