Θλίψη στους Οικολόγους: «Έφυγε» ξαφνικά υποψήφιος βουλευτής

Θλίψη σκόρπισε στο Κίνημα Οικολόγων η είδηση του ξαφνικού θανάτου, του υποψήφιου βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, Κυριάκου Κούρρη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών.

Την είδηση του θανάτου του Κυριάκου Κούρρη, γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού η κόρη του Δήμητρα, η οποία έγραψε, «χθες το βράδυ χάσαμε ξαφνικά από καρδιακό επεισόδιο τον αγαπημένο μας πατέρα και σύζυγο. Αιωνία σου η μνήμη παπά. Σ’ αγαπάω».

Με ανάρτησή του, ο Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι, «έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο καλός μου φίλος και συναγωνιστής, καλός πατέρας και συνεπής αγωνιστής Κυριάκος Κουρης εξ Αμμοχωστου, γραμματέας της Επαρχ. Επιτροπής Λεμεσού των Οικολογων και του Οικοαγροτικου. Μεγάλη απώλεια,σε μια κρίσιμη ώρα. Στο καλό φιλε μου».

Ο Κυριάκος Κούρρης, γεννήθηκε το 1961 στην Αμμόχωστο. Είναι παιδί του Θεόδωρου Κούρρη από τον Άγιο Θεόδωρο Αγρού και της Δήμητρας Κούρρη – Πιερίδη από τον Άγιο Μέμνωνα Αμμοχώστου. Μετά την εισβολή μετακόμισε με την οικογένεια του στην Λεμεσό. Είναι κάτοικος Παρεκκλησιάς τα τελευταία 10 χρόνια. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Γεωπονίας Πράγας, όπου απέκτησε πτυχίο Γεωπόνου ΜSc.

Δραστηριοποιήθηκε από την επιστροφή του στην Κύπρο ως σύμβουλος φυτοπροστασίας Παγκύπρια. Διετέλεσε δραστήριο μέλος και στέλεχος της Παγκύπριας Ένωσης Γεωπόνων Κύπρου. Υπήρξε διορισμένο μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Γεωπόνων και διαπιστευμένος φορέας στον Οργανισμό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήταν ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος του Κυπροτσεχικού Συνδέσμου Φιλίας για 7 συνεχή χρόνια. Ήταν επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στη Λεμεσό και Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Οικολογικού Αγροτικού Συνδέσμου (ΠΟΑΣ).

Πηγή: reporter.com.cy