Υπό κράτηση δύο πρόσωπα για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος

Γύρω στις 7.30 χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας σταμάτησαν για έλεγχο όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άντρες ηλικίας 52, 45, 44 και 35 ετών, σε περιοχή της Λάρνακας.

Οι 52χρονος και 45χρονος διαπιστώθηκε ότι είναι αιτητές πολιτικού ασύλου, ενώ οι άλλοι δύο δεν έφεραν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, για τη διαμονή τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι τέσσερις άντρες μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου ανακρινόμενοι έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Οι 52χρονος και 45χρονος συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης, ενώ οι 44χρονος και 35χρονος αναμένεται να μεταφερθούν στο κέντρο υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας ΠΟΥΡΝΑΡΑ. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης διερευνά την υπόθεση.