Υποψήφιος βουλευτής συνελήφθη για επίθεση και απειλή αστυνομικού στη Λεμεσό

Στη σύλληψη υποψήφιου βουλευτή προχώρησε το πρωί η Αστυνομία Λεμεσού, ο οποίος φέρεται να απείλησε και να έσπρωξε μέλος της δύναμης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο υποψήφιος βουλευτής έφτασε στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζει χωρίς να φοράει προστατευτική μάσκα και επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο, οπόταν του έγινε παρατήρηση και του παραχωρήθηκε μάσκα.

Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο υποψήφιος φέρεται να εξύβρισε και να έσπρωξε αστυνομικό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Αναμένεται να κατηγορηθεί για επίθεση εναντίον αστυνομικού για απειλή βιαιοπραγίας εναντίον αστυνομικού και ν’ αφεθεί ελεύθερος.

Σε ένα άλλο περιστατικό που καταγράφηκε στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής, Μάριος Αλεξάνδρου, πολίτης ο οποίος συνελήφθη για κάποιο αδίκημα και βρισκόταν υπό κράτηση στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας, ζήτησε όπως μεταφερθεί στην κοινότητα του, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού, για ν’ ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ωστόσο, μετά από αξιολόγηση του κινδύνου διαφυγής του, αποφασίστηκε όπως ζητηθεί εξουσιοδότηση από τον Γενικό Έφορο Εκλογής, ώστε ο συγκεκριμένος πολίτης να μπορέσει να ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο που γειτνιάζει με τον αστυνομικό σταθμό.

Εν τω μεταξύ η διαδικασία της ψηφοφορίας στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού επανάρχισε κανονικά στις 13:00 για όλα τα εκλογικά κέντρα, παρά το γεγονός ότι, λόγω της μαζικής προσέλευσης πολιτών, σε συνδυασμό με τα μέτρα ενάντια στην πανδημία, χρειάστηκε να καθυστερήσουν κάποια το διάλειμμα τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ