Σύνθημα Ζέτας για κοινωνικό διάλογο για….όλα

Όλα τα ανοικτά εργασιακά θέματα, μεταξύ των οποίων το ζήτημα του κατώτατου μισθού και της αναλογιστικής μείωσης του 12% στις συντάξεις, επιθυμεί να εντάξει η υπουργός Εργασίας στον κοινωνικό διάλογο που θα αρχίσει στο πλαίσιο του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος το συντομότερο δυνατόν.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου ενημέρωσε το σύνολο των κοινωνικών εταίρων για τις προτεραιότητες του υπουργείου της όσον αφορά τα θέματα εργασίας που θα συζητηθούν στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, σε συνάντηση που είχε χθες μαζί τους στο γραφείο της.

Τη χθεσινή συνάντηση γνωστοποίησε η ίδια η υπουργός, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, γράφοντας πως συναντήθηκε χθες με τους κοινωνικούς εταίρους στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από την υπουργό και τον γ.δ. του υπ. Εργασίας, οι γ.γ. της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, ο πρόεδρος τη ΔΕΟΚ, ο γ.δ. και η διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων της ΟΕΒ και ο διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του ΚΕΒΕ.

Όσον αφορά τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, σε αυτά περιλαμβάνονται η αναθεώρηση του Συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και γενικότερα η  συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση – στην οποία εντάσσεται και το θέμα της αναλογιστικής μείωσης του 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους – η στρατηγική απασχόλησης ξένων εργατών και το θέμα του εθνικού κατώτατου μισθού.

Η υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα αρχίσει ο διάλογος, αλλά εξέφρασε τη βούλησή της αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Θέμα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ της Ζέτας Αιμιλιανίδου και των κοινωνικών εταίρων ήταν επίσης τα ειδικά σχέδια στήριξης του υπουργείου για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, για τα οποία προετοίμασε τις συντεχνίες και τις εργοδοτικές οργανώσεις ότι θα αναπροσαρμοστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και πως η στήριξη σταδιακά θα αποκλιμακώνεται.

Philenews